Comunicat – vizită la sediul A.N.I.

21 mai 2015, 18:25

 

Vicepreședintele Agenției Naționale de Integritate, domnul Bogdan STAN, a avut astăzi, 21 mai 2015, la sediul A.N.I., o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, domnul Dean THOMPSON, și cu șeful adjunct de misiune în cadrul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, domnul Adam SAMBROOK.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate mai multe aspecte de interes referitoare la rezultatele Agenției Naționale de Integritate în ceea ce privește gestionarea sistemului declarațiilor de avere și de interese, dar și sancționarea incidentelor de integritate. De asemenea, discuțiile au vizat și cele mai recente propuneri de modificare a cadrului legislativ care normează activitatea de evaluare desfășurată de inspectorii de integritate, precum și activitatea instituției în ceea ce privește parcursul cazurilor constatate de A.N.I. și înaintate instituțiilor competente.

Un accent special a fost pus pe sistemul de prevenire a conflictelor de interese în procedurile de achiziții publice și asupra calendarului de adoptare a proiectului legislativ aferent.

La finalul întrevederii, oficialii celor două ambasade și-au manifestat sprijinul față de eforturile Agenției Naționale de Integritate în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare și al luptei împotriva corupției. În același context, domnul Bogdan Stan, Vicepreședintele A.N.I., a precizat faptul că Agenția Națională de Integritate este o instituție matură, cu procese de lucru consolidate și care beneficiază de personal bine pregătit profesional, reiterând, totodată, angajamentele asumate în scopul asigurării unui climat de integritate în ceea ce privește exercitarea funcțiilor și demnităților publice în România.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 21 mai 2015
Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024