Comunicat - incompatibilitate - 8 aleși locali

28 aprilie 2015, 14:00

 

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către opt aleși locali (un primar, doi viceprimari, cinci consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Lista nominală a celor opt aleși locali în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților:

1)

STAN GHEORGHE

Primar al Comunei Săpânţa, Jud. Maramureş

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 iunie - 24 septembrie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, şi calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul STAN GHEORGHE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

 

2)

 

TIMOFTEI MARIAN

Viceprimar al Comunei Spermezeu, Jud. Bistrița Năsăud

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 februarie 2013 - 26 iunie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul MARIAN TIMOFTEI PFA, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

3)

IONESCU GHEORGHE-CRISTIAN

Viceprimar al Comunei Stoina, Jud. Gorj

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 - 27 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de membru în cadrul Consiliului de administrație al Liceului Tehnologic Stoina, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

4)

RUSU FILARET-MIRCEA

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Vatra Dornei, Jud. Suceava

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, la data de 28 iulie 2010, S.C. CONFLUENȚE DORNENE MEDIA S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat) a încheiat cu Primăria Municipiului Vatra Dornei (instituție în cadrul căreia a deținut calitatea de viceprimar, respectiv, consilier local) un contract de publicitate, precum și un act adițional în valoare totală de 25. 500 Lei.

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

5)

PÎRVU ILIE SORIN

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ungheni, Jud. Argeș

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 aprilie 2009 - 27 februarie 2015, întrucât a deținut, simultan cu funcția de consilier local, și funcțiile de consilier personal al Primarului Comunei Ungheni, și, respectiv, inspector în cadrul primăriei, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

6)

PÎRVAN FLORIN STELIAN

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Crîngeni, Jud. Teleorman

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iulie 2012 - 27 martie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de consilier local, și funcția de consilier personal al Primarului Comunei Crîngeni, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

7)

BLAJOVAN DUMITRU

Consilier local în cadrul Consiliului local al Comunei Darova, Jud. Timiș

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 31 iulie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de consilier local, și funcțiacontractuală de asistent personal în cadrul Primăriei Comunei Darova, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

8)

VIDA NOEMI ERIKA

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, Jud.  Maramureș

Persoana evaluată s-a aflat în stare de incompatibilitate în mandatul 2008 - 2012, întrucât nu a renunțat la contractele încheiate anterior validării mandatului de consilier local, între Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, respectiv Primăria Municipiului Baia Mare, și S.C. OPUS MEDIA S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia aceasta deține funcția de administrator și calitatea de asociat), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) și art. 92, alin. (2) din Legea nr. 161/2003.     


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. PÎRVAN FLORIN STELIAN și VIDA NOEMI ERIKA nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:

 

·  art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcția de primar […] este incompatibilă cu […] funcția de [...] membru al consiliului de administrație la instituțiile publice; [...] calitatea de comerciant persoană fizică”;

 

·  art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcția de consilier local […] este incompatibilă cu […] calitatea de […] angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv […]”;

 

·  art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Consilierii locali [...] care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat [...] nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local [...] ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale [...]”;

 

·  art. 92, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Consilierii locali [...] care au contracte încheiate cu încălcarea art. 90 au obligaţia ca, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, să renunţe la contractele încheiate. Orice persoană poate sesiza secretarul unităţii administrativ-teritoriale”.

 

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 28 aprilie 2015

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024