Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1

9 iunie 2009, 14:02

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, a sesizat, la data de 9 iunie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către doamna DRĂGHICI ALICE ELENA, avocat în cadrul Baroului București și fost membru al Consiliului Național de Integritate, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Agenția s-a sesizat din oficiu ca urmare a faptului că doamna Drăghici Alice Elena nu și-a depus declarațiile de avere și de interese în termenul prevăzut de Legea nr. 144/2007. Urmare a acestui fapt, s-a dispus aplicarea sancțiunii contravenționale în cuantum maxim de 500 Lei, precum și declanșarea din oficiu a procedurii de verificare a averii, în conformitate cu prevederile legale.

În urma analizării datelor înscrise în declarația de avere depusă pentru anul fiscal 2007, completată la data de 24.07.2008, și a comparării acestora cu informațiile solicitate instituțiilor competente, s-a constatat faptul că doamna Drăghici Alice Elena a menționat în declarația de avere:
-mai puține bunuri decât deține în realitate;
-înstrăinarea unor bunuri care nu se regăsesc la direcțiile locale taxe și impozite.

Mai mult, s-au constatat inadvertențe și în privința conturilor bancare, şi anume:
-conturi bancare înscrise în declaraţiile de avere, dar care nu există în realitate;
-conturi bancare nemenţionate în declaraţia de avere;
-existenţa depozitelor bancare mai mari sau mai mici faţă de cele declarate.

Din verificările efectuate, au rezultat și inexactități privind veniturile obținute din activitatea de avocatură, așa cum au fost declarate la organul fiscal, comparativ cu datele înscrise în declarația de avere sus-menționată.

Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind săvârșirea de către doamna Drăghici Alice Elena a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a Municipiului București.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 09 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024