Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea

10 martie 2010, 16:03

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul NEGOESCU CRISTIAN, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ştefăneştii de Jos (Judeţul Ilfov) a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

La data de 14.11.2008, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 144/2007, republicată, Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare de către domnul NEGOESCU CRISTIAN, în calitate de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ştefăneştii de Jos (Judeţul Ilfov) a dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere aferente anului fiscal 2007.

La data de 05.12.2008, domnul NEGOESCU CRISTIAN a fost informat cu privire la declanșarea procedurii de verificare, respectiv, asupra drepturilor sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor primite de la instituţiile abilitate, au rezultat următoarele:

1. în declaraţia de avere din data de 30.09.2008, domnul NEGOESCU CRISTIAN nu a făcut următoarele menţiuni cu privire la „bunurile proprii, comune şi cele deţinute în indiviziune”, obţinute sau realizate împreună cu familia sa:

• la rubrica „I. BUNURI IMOBILE”, punctul „1. Terenuri”, nu a menţionat terenurile arabile, extravilane, cu suprafeţele de 7.820 mp, respectiv, 5.000 mp, dobândite în data de 16.10.2007, situate în Comuna Ştefăneştii de Jos;

• la rubrica „III. Bunuri mobile, a căror valoare depăşeşte 1.000 euro, şi bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni”, nu a declarat ca înstrăinate terenurile mai sus menţionate, acestea fiind vândute în data de 23.05.2008 cu suma de 1.282.000 Euro;

• în ceea ce priveşte un teren agricol în suprafaţă de 30.000 mp, situat în comuna Ştefăneştii de Jos, dobândit prin cumpărare, domnul NEGOESCU CRISTIAN nu a depus niciun document justificativ;

• la rubrica „II.1. Autovehicole/autoturisme, tractoare, maşini agricole, şalupe, iahturi şi alte mijloace de transport care sunt supuse înmatriculării, potrivit legii”, domnul NEGOESCU CRISTIAN nu a declarat două autoturisme, respectiv, DACIA 1310 L şi TV 35 F AUTOFRIG;

2. în declaraţia de interese din data de 30.09.2008, domnul NEGOESCU CRISTIAN nu a menţionat calităţile de administrator, respectiv, asociat unic al firmei S.C. ANDRACRIS S.R.L. pe care le deţine începând cu data de 09.12.2004.

Având în vedere faptul că aspectele menţionate anterior constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul NEGOESCU CRISTIAN a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 10 martie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024