Comunicat privind rămânerea definitivă a actului de constatare

8 martie 2010, 11:46

Actul de constatare a stării de incompatibilitate a domnului DUMITRESCU MIRCEA, fost Consilier Judeţean în mandatul 2004-2008, în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, emis de către Agenția Națională de Integritate la data de 17.12.2008, a rămas definitiv, potrivit prevederilor art. 50, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată.

Potrivit Curții de Apel București, domnul DUMITRESCU MIRCEA nu a contestat în termenul legal, la instanţa competentă de Contencios Administrativ şi Fiscal, actul de constatare a stării de incompatibilitate emis de Agenția Națională de Integritate.

În conformitate cu prevederile legale, Agenția a comunicat actul de constatare Consiliului Județean Teleorman, care a transmis, ulterior, faptul că domnul DUMITRESCU MIRCEA a renunțat la mandatul de Consilier Județean la data de 23 iunie 2008, înainte de validarea acestuia.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie la curtea de apel, secţia de contencios administrativ şi fiscal, în a cărei circumscripţie locuieşte”, potrivit art. 48, alin. (2) din actul normativ menționat anterior.

Menționăm că Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, faptul că domnul DUMITRESCU MIRCEA s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu luna iulie 2007 și până la data încheierii mandatului de consilier județean, întrucât acesta a deţinut atât funcţia de Consilier Judeţean în cadrul Consiliul Judeţean Teleorman, cât şi pe cea de Director General la S.C. APA SERV S.A., societate comercială de interes local, înfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului Local Alexandria.

Potrivit art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, „funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la regiile autonome și societățile comerciale de interes local înființate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului județean respectiv sau la regiile autonome și societățile comerciale de interes național care își au sediul sau care dețin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Incompatibilităţile privind demnităţile publice şi funcţiile publice sunt cele reglementate de Constituţie, de legea aplicabilă autorităţii sau instituţiei publice în care persoanele ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică îşi desfăşoară activitatea, precum şi de dispozițiile Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Actul de constatare rămas definitiv, prin care Agenţia Naţională de Integritate a stabilit existența stării de incompatibilitate a domnului DUMITRESCU MIRCEA, a fost publicat pe pagina de Internet a ANI (www.integritate.eu), la secțiunea „ACTE DE CONSTATARE”.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 08 martie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024