Comunicat - infracțiuni asimilate infracţiunilor de corupție - BODNARIU SIMONA ANCA, fost Director executiv în cadrul C.J. Bistrița-Năsăud

3 decembrie 2014, 14:00

Agenția Națională de Integritate a constatat indicii privind săvârșirea infracțiunii asimilate infracţiunilor de corupție de către BODNARIU SIMONA ANCA, fost Director executiv al Direcției Programe, Integrare Europeană, Lucrări Publice din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

În luna august 2009, persoana evaluată a fost numită în comisia de evaluare a ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de servicii privind ”Asistență tehnică pentru supervizarea contractelor aferente Sistemului de management integrat al deșeurilor din Județul Bistrița-Năsăud”, aceasta participând în calitate de membru în comisia de evaluare la procedura de deschidere și evaluare a ofertelor depuse.

 

La data 21 octombrie 2009, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud (în calitate de beneficiar) a încheiat cu societățile declarate câștigătoare un contract de prestări servicii în valoare de 5.185.448,27 Lei, la care se adaugă TVA în valoare de 985.235,17 Lei.

 

Ulterior, la datele de 19 mai 2010 și, respectiv, 26 august 2010, societatea comercială declarată câștigătoare (în calitate de consultant) a încheiat un acord contractual cu societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat, iar soțul acesteia calitatea de asociat și funcția de administrator (în calitate de subconsultant), pentru a furniza servicii de topografie pentru contractele de lucrări.

 

De asemenea, în luna decembrie 2009, persoana evaluată a fost numită în comisia de evaluare a ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de servicii privind ”Reabilitarea și închiderea depozitelor de deșeuri urbane, precum și a celor rurale neconforme, din județul Bistrița-Năsăud”.

 

La data de 08 februarie 2010, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud (în calitate de beneficiar) a încheiat cu societățile declarate câștigătoare un contract de prestări servicii în valoare de 28.290.179,91 Lei, fără TVA.

 

Ulterior, la datele de 19 aprilie 2010 și 29 noiembrie 2010, societatea comercială declarată câștigătoare (în calitate de client) a încheiat două contracte de prestări servicii cu societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat, iar soțul acesteia calitatea de asociat și funcția de administrator (în calitate de subcontractor), obiectul contractului constând în măsurători topografice, prețul contractelor fiind de 4.500 Lei, fără TVA, și, respectiv, 5.000 Euro, fără TVA. De asemenea, la data de 01 octombrie 2010, a fost încheiat un act adițional la contractul semnat în luna aprilie 2010, conform căruia la obiectul contractului se adaugă întocmirea de documentații ”Plan de situație”, prețul stabilit fiind de 700 Lei/amplasament, fără TVA.

 

Astfel, în virtutatea atribuțiilor de membru în comisiile de evaluare, BODNARIU SIMONA ANCA a deținut informații care ar fi putut determina încheierea de contracte între societățile care au câștigat licitația și societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat, iar soțul acesteia calitatea de asociat și funcția de administrator.  

 

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat organele judiciare în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către BODNARIU SIMONA ANCA a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupție, prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea nr.78/2000, potrivit căruia „Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: […] folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

 

BODNARIU SIMONA ANCA deține calitatea de funcționar public începând cu data de 02 decembrie 2003.

 

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare. BODNARIU SIMONA ANCA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

 

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 3 decembrie 2014

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024