Comunicat - incompatibilitate - 3 funcționari publici

27 noiembrie 2014, 16:00

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a trei funcționari publici, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, contrar prevederilor legale.

Lista nominală a celor trei funcționari publici în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților:


1.         

STOIAN ION

Funcționar public în cadrul Administrației Finanțelor Publice a Municipiului Rosiori de Vede - Direcția Generală a Finanțelor Publice Teleorman

Jud. Teleorman

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 octombrie 2012 - 30 iulie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția publică de execuție, și funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Plosca, Județul Teleorman, încălcând, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr.161/2003.

2.         

GAVRA BOGDĂNEL VIOREL

Director general în cadrul Serviciului Public  de Asistență Socială Baia Mare

Jud. Maramureș

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2011 - 23 octombrie 2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Director general adjunct, respectiv Director general în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Baia Mare, cât și funcția de expert implementare regiunea Nord Vest, Compartimentul Consiliere, Formare profesională, Administrativ în cadrul Proiectului POSDRU/96/6.2/59516 din cadrul Fundației „Hope And Homes For Childrens” România, încălcând, astfel, dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

3.         

NICOLESCU LAURA CORINA

Consilier în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad

Jud. Arad

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 septembrie  2010 - 20 martie 2013, întrucât  a deținut, simultan, atât funcția de consilier la Compartimentul de Asistență Medicală și Programe de Sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, cât și funcția de medic specialist în cadrul S.C. Terapeutica S.A., încălcând, astfel, dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

           Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:

-
art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[...] Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”;

-
art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[...] Funcționarii publici [...] pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public [...] potrivit fișei postului”.

 „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 27 noiembrie 2014

 


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024