Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

2 martie 2010, 15:13

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, faptul că domnul KOCSIS GYORGY s-a  aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19.06.2008-31.05.2009, întrucât a deținut simultan funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Cernat şi cea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local al Comunei Cernat, Judeţul Covasna.

Agenția a fost sesizată de către Instituția Prefectului Județului Covasna cu privire la posibila nerespectare de către domnul KOCSIS GYORGY a prevederilor legale ce reglementeză regimul juridic al incompatibilităţilor.

În urma verificării prealabile, efectuate în temeiul Legii nr. 144/2007, republicată, au rezultat indicii temeinice referitoare la încălcarea de către domnul KOCSIS GYORGY a prevederilor legale privind regimul juridic al incompatibilităţilor.

Urmare a verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor transmise de instituțiile competente, au rezultat următoarele:

• în baza Hotărârii Consiliului Local Cernat nr.17 din 2008, domnul KOCSIS GYORGY a fost validat în calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Cernat;

• începând cu anul 2003, domnul KOCSIS GYORGY este angajat al Consiliului Local Cernat în baza unui contract individual de muncă.

Potrivit prevederilor art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea 161/2003, „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”.

Având în vedere cele de mai sus, s-a constatat faptul că domnul KOCSIS GYORGY nu a respectat obligațiile referitoare la regimul juridic al incompatibilităților în perioada 19.06.2008-31.05.2009, întrucât a deținut concomitent funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Cernat şi cea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local al Comunei Cernat, Judeţul Covasna.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 02 martie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024