Comunicat al Consiliului Național de Integritate

31 octombrie 2014, 10:30

 

                Consiliul Național de Integritate a dezbătut și aprobat în ședința publică din 30 octombrie 2014 Raportul de activitate al C.N.I., realizat la nivelul mandatului 2010 – 2014.

  

                Președintele Consiliului, doamna Cynthia Carmen CURT, a prezentat, în plenul C.N.I., principalele repere ale activității desfășurate în cei patru ani de mandat. Astfel, cele mai importante decizii adoptate în perioada menționată au vizat adoptarea documentului strategic privind activitatea C.N.I., declanșarea procedurii operaționale privind îndeplinirea de către Consiliu a rolului de garant al independenței Agenției Naționale de Integritate, susținerea demersurilor A.N.I. pentru aprobarea resurselor bugetare optime, adoptarea documentelor strategice și a rapoartelor de activitate ale Agenției, analizarea și adoptarea rapoartelor finale ale auditului extern al managementului A.N.I., realizat pentru anii 2010, 2011, 2012 și 2013, desfășurarea activității la nivelul Comisiei de evaluare etc.

 

              Raportul mai cuprinde elemente referitoare la participarea activă a Consiliului la implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2012 – 2015 sau date referitoare la ședințele și hotărârile adoptate în cei patru ani de mandat.

 

             În raport sunt menționate și evoluțiile Consiliului Național de Integritate surprinse în rapoartele MCV. Dacă în luna martie 2010, Comisia Europeană nota faptul că „Rolul Consiliului Național de Integritate de organ de control al ANI nu a fost exercitat în mod eficient”, în Raportul din ianuarie 2014, Comisia remarca faptul că  CNI   a continuat să sprijine ANI și activitatea acesteia, apărând ANI de critici și a intervenit în mod proactiv în Parlament. (...) Consiliul Național de Integritate și-a dovedit valoarea de organism de supraveghere capabil să explice mandatul ANI și să intervină public atunci când e necesar”.

 

                 Raportul de activitate realizat pentru perioada 2010 – 2014 poate fi consultat pe pagina de Internet a Agenției, la secțiunea C.N.I.” (http://www.integritate.eu/C.N.I/Hotărâri-și-recomandări.aspx).

 
 CONSILIUL NAȚIONAL DE INTEGRITATE, 31 octombrie 2014


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024