Comunicat privind solicitarea adresată conducerii celor două camere ale Parlamentului, referitoare la aplicarea sancțiunilor disciplinare de revocare din funcție - Mora Akos Daniel și Stoica Ștefan Bucur

20 octombrie 2014, 12:45

Agenția Națională de Integritate s-a adresat conducerii celor două camere ale Parlamentului cu privire la punerea în aplicare a deciziilor Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul senatorului Mora Akos Daniel și a deputatului Stoica Ștefan Bucur. În situația în care deciziile Î.C.C.J. nu vor fi aplicate cu celeritate, în sensul dispunerii sancțiunilor disciplinare de revocare din funcție, Agenția va proceda la aplicarea de sancțiuni contravenționale persoanelor care au în atribuții ducerea la îndeplinire a sentinței judecătorești, precum și la sesizarea organelor de cercetare penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, în conformitate cu dispozițiile art. 287 din Codul Penal.

Menționăm faptul că, de la momentul rămânerii definitive a raportului de evaluare emis de A.N.I. prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a celor doi membri ai Parlamentului și până în prezent, toate drepturile salariale încasate de Mora Akos Daniel, respectiv de Stoica Ștefan Bucur, pot constitui prejudiciu în sensul legii penale.

Referitor la dispozițiile art. 72, alin. (1) din Constituția României republicată, potrivit căruia ”deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică pentru voturile sau opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”, menționăm faptul că acest text constituțional nu exonerează de răspundere administrativă și penală privind neaplicarea unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 20 octombrie 2014
Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024