Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte

26 februarie 2010, 14:10

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul VLĂDULESCU DRAGOŞ, Primar al Comunei Dragomireşti, Judeţul Dâmboviţa, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Agenția a fost sesizată de către Instituția Prefectului Dâmbovița cu privire la posibila nerespectarea a regimului juridic al incompatibilităţilor și al conflictelor de interese de către domnul VLĂDULESCU DRAGOŞ.

Procedura de înştiinţare, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, republicată, a fost îndeplinită în data de 16.09.2009, domnul VLĂDULESCU DRAGOŞ fiind informat despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind respectarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma analizării datelor şi informaţiilor primite de la instituţiile abilitate şi a comparării acestora cu datele menţionate în declaraţiile de avere şi de interese ale domnului VLĂDULESCU DRAGOŞ, au rezultat următoarele:

• În declaraţia de interese nr.1/03.01.2008, la pct. 1, „Asociat sau acționar la societăți comerciale, companii/societăți naționale, instituții de credit, grupuri de interes economic, precum și membru în asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale”, precum şi la pct. 2, „Calitatea de membru în organele de conducere, administrare și control ale societăților comerciale, regiilor autonome, companiilor/socitetăți naționale, instituțiilor de credit, grupurilor de interes economic, asociațiilor sau fundațiilorsau al altor organizații neguvernamentale”, nu a menţionat calitățile de asociat și administrator la S.C VLADOSTAR PROD S.R.L.;

• În declarația de interese nr. 29/15.01.2009, la pct. 1, „Calitatea de membru în organele de conducere, administrare și control, retribuite sau neretribuite, deținute în cadrul asociațiilor, fundațiilor sau al altor organizații neguvernamentale, ori în cadrul grupurilor de interes economic, societăților comerciale sau regiilor autonome, precum și funcția deținută și denumirea acestor entități”, precum şi la pct. 4, „Calitatea de membru, chiar și onorific, în asociații ori fundații, ori de acționar sau asociat la societăți comerciale, (...), precum și denumirea acestor entități”,  domnul VLĂDULESCU DRAGOŞ nu a menţionat calitățile de asociat și administrator la S.C VLADOSTAR PROD S.R.L., deși deținea ambele calități din data de 10.03.2003.

Având în vedere faptul că aspectele menţionate anterior constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul VLĂDULESCU DRAGOŞ a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 26 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024