Comunicat - conflict de interese penal - OLARIU DIANA ALEXANDRA, funcționar public în cadrul Autorității de Management - Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”

8 octombrie 2014, 13:30

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către OLARIU DIANA ALEXANDRA, funcționar public în cadrul Autorității de Management – Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (A.M.P.O.S.C.C.E.).

 

 

            Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” – Organismul Intermediar pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii a aprobat o finanţare nerambursabilă, din fonduri europene, în sumă de 1.535.717,23 Lei, pentru societatea comercială al cărei administrator era fostul socru al persoanei evaluate.

 


            OLARIU DIANA ALEXANDRA a avizat / aprobat și a fost implicată în verificarea cererilor de rambursare depuse de către societatea comercială în cauză, cereri care au făcut obiectul contractului de finanțare.

 

            Astfel, OLARIU DIANA ALEXANDRA a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către OLARIU DIANA ALEXANDRA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de art. 301 din Codul Penal al României.

OLARIU DIANA ALEXANDRA deține funcția publică de expert în cadrul Autorității de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” începând cu data de 21 august 2006.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. OLARIU DIANA ALEXANDRA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 8 octombrie 2014
Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024