Comunicat - conflict de interese administrativ - MOLDOVAN MIRCEA, funcționar public

16 septembrie 2014, 09:00

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui MOLDOVAN MIRCEA, Secretar în cadrul Primăriei Comunei Sângeorgiu de Mureș, Județul Mureș, întrucât, în perioada exercitării funcției publice de conducere, a avizat și semnat două contracte de închiriere pășune / pajiște, încheiate între Primăria Sângeorgiu de Mureș și societatea comercială în cadrul căreia, la momentul semnării contractelor, soția sa deținea funcția de cenzor supleant.

Astfel, MOLDOVAN MIRCEA a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă: […] interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice. În cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct […]”.

 

MOLDOVAN MIRCEA exercită funcția publică de conducere de Secretar al Primăriei Comunei Sângeorgiu de Mureș, Județul Mureș, începând cu data de 23 iunie 2008. Soția persoanei evaluate a deținut funcția de cenzor supleant în cadrul societății comerciale în perioada 2007 - 2012.
 

 

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MOLDOVAN MIRCEA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

 „Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 16 septembrie 2014
Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024