Comunicat privind rămânerea definitivă a actului de constatare

23 februarie 2010, 13:20

Actul de constatare emis de Agenția Națională de Integritate la data de 24.06.2009, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului BĂDUȚ CONSTANTIN, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ciolănești, Judeţul Teleorman, a rămas definitiv, prin necontestare, în conformitate cu prevederile art. 48, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată.

Curtea de Apel Bucureşti a comunicat Agenției faptul că pe rolul acesteia nu figurează înregistrată nicio contestaţie formulată de către domnul BĂDUȚ CONSTANTIN împotriva actului de constatare emis de către A.N.I., prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a acestuia. Potrivit informațiilor transmise de Primăria Comunei Ciolănești, mandatul de consilier al domnului BĂDUȚ CONSTANTIN a încetat de drept la data 01.07.2009 prin Hotărârea Consiliului local al Comunei Ciolanănești nr. 23/31.07.2009.

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a constatat, în urma unei sesizări, starea de incompatibilitate a domnului BĂDUŢ CONSTANTIN, Consilier local în cadrul Consilului Local Ciolăneşti, întrucât, începând cu  data de 20.06.2008 acesta a deținut atât funcţia de Consilier local în cadrul Consilului Local al Comunei Ciolăneşti, cât şi pe cea de funcţionar public în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Teleorman, Centrul Local Roşiori de Vede.

În conformitate cu prevederile art. 94, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, „calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică”, iar, conform prevederilor aceluiaşi articol, alin. (2), lit. c)  din  legea sus menţionată, „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează respectiv în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoana fizică autorizată”.

Potrivit prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Incompatibilităţile privind demnităţile publice şi funcţiile publice sunt cele reglementate de Constituţie, de legea aplicabilă autorităţii sau instituţiei publice în care persoanele ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică îşi desfăşoară activitatea, precum şi de dispozițiile Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Actul de constatare rămas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului BĂDUȚ CONSTANTIN, se regăsește pe pagina de Internet a Agenției (www.integritate.eu), la secțiunea „ACTE DE CONSTATARE”.

AGENTIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 23 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024