Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș

22 februarie 2010, 15:43

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către doamna MAGYAROSI ERZSBET, Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Mureș, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Agenția s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că doamna MAGYAROSI ERZSBET nu a completat şi depus în termenul prevăzut de art. 44, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicată, declaraţiile de avere și interese, în consecinţă, aceasta fiind sancţionată contravenţional cu o amendă în cuantum de 500 Lei.

Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicată, doamna MAGYAROSI ERZSBET fiind informată despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistată sau reprezentată de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma verificărilor, s-au constatat următoarele:

• doamna MAGYAROSI ERZSBET nu a menționat în declarația de avere, datată 28.07.2008, venituri în cuantum de 2000 Lei, obținute ca urmare a desfășurării activității în cadrul mai multor instituții de învățământ;

• calitatea de reprezentantă a asociației familiale MAGYAROSI ERZSBET – A.F., deținută în perioada 06.08.1996 – 05.03.2007, nu a fost menționată în declarația de interese datată 09.05.2005; de asemenea, veniturile obținute din această activitate comercială nu au fost înscrise în declarațiile de avere depuse de către doamna MAGYAROSI ERZSBET.

Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către doamna MAGYAROSI ERZSBET a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluţionarea cauzei de către organul judiciar.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 22 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024