Comunicat privind rămânerea definitivă a actului de constatare

19 februarie 2010, 12:46

Actul de constatare emis de Agenția Națională de Integritate la data de 30.06.2009, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a doamnei BLEJUȘCĂ ADINA, referent la Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, a rămas definitiv, prin necontestare, în conformitate cu prevederile art. 48, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată.

În conformitate cu prevederile legale, Agenția a comunicat actul de constatare Comisiei de disciplină din cadrul Instituției Prefectului Iași.

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că doamna BLEJUŞCĂ ADINA s-a aflat, în perioada 15.03.2007 – 20.02.2009, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan atât funcţia de referent la Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, cât şi funcția de administrator la S.C. ADIFLOR COM S.R.L.

În conformitate cu prevederile art. 94, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, „calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică”, iar, conform prevederilor aceluiaşi articol, alin. (2), lit. c)  din  legea sus menţionată, „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează respectiv în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoana fizică autorizată”.

Potrivit prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Incompatibilităţile privind demnităţile publice şi funcţiile publice sunt cele reglementate de Constituţie, de legea aplicabilă autorităţii sau instituţiei publice în care persoanele ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică îşi desfăşoară activitatea, precum şi de dispozițiile Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Actul de constatare rămas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a doamnei BLEJUSCĂ ADINA, referent la Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, se regăsește pe pagina de Internet a Agenției (www.integritate.eu), la secțiunea „ACTE DE CONSTATARE”.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 19 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024