COMUNICAT - Conflict de interese administrativ - cinci foști sau actuali aleși locali

1 iulie 2014, 14:25
Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a cinci foști sau actuali aleși locali (un primar, un viceprimar, trei foști sau actuali consilieri locali).
 
Lista nominală a celor cinci foști / actuali aleși locali în cazul cărora Agenția a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă:
 
1.
AVRĂMIA BRĂDUȚ
Primar al Comunei Forăști
Jud. Suceava
În exercitarea mandatului de primar, a emis, încheiat și semnat acte administrative și juridice în baza cărora primăria a vândut soției acestuia un teren în suprafață de 811 mp, teren aflat în proprietatea privată a comunei, încălcând, astfel, prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
2.
NICHITA CRISTIAN
Viceprimar al Comunei Mihai Bravu
Jud. Giurgiu
În exercitarea mandatului de viceprimar, a participat la ședințele Consiliului Local Mihai Bravu, luând parte la deliberarea și adoptarea bugetului general propriu pe anul 2012 și 2013, buget în care sunt incluse și sume alocate Școlii Gimnaziale ”Dumitru Constantin” Mihai Bravu, unitate al cărei director este sora persoanei evaluate, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.
3.
CIRIBAȘA IONUȚ- MANUEL
Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Bordești
Jud. Vrancea
În exercitarea mandatului de Consilier local, a participat la ședința Consiliului Local Bordești, în care s-a votat hotărârea prin care a fost aprobată concesionarea a 217,29 ha pășune comunală (pășune aflată în proprietatea publică a Consiliului Local al Comunei Bordești) către Asociația Crescătorilor de Animale și Producătorilor Agricoli Bordești, Vrancea (asociație în cadrul căreia acesta deține calitatea de membru fondator, precum și funcția de Vicepreședinte al Consiliului Director), încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și dispozițiile art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.
 
Concesionarea s-a realizat prin încheierea unui contract de concesiune semnat de către Consiliul Local al Comunei Bordești, în calitate de concedent, și Asociația Crescătorilor de Animale și Producătorilor Agricoli Bordești, în calitate de concesionar, reprezentată de către membrii fondatori ai acesteia printre care și persoana evaluată.
 
4.
VĂSII GAVRIIL
Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Vintilă Vodă
Jud. Buzău
În exercitarea mandatului de consilier local, a participat la ședința Consiliului Local al Comunei Vintilă-Vodă, luând parte la deliberarea şi adoptarea hotărârii prin care s-a aprobat închiriere prin licitaţie publică cu strigare a păşunii comunale aflată în proprietatea Comunei Vintilă Vodă (anterior ședinței, persoana evaluată a formulat o cerere la primăria comunei prin care solicita aprobarea arendării a 45 ha din păşunea existentă în Comuna Vintilă Vodă).
 
Persoana evaluată, în calitate de Preşedinte al Comisiei pentru agricultură, activităţi economico-financiare, amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului şi turismului din cadrul Consiliului Local al Comunei Vintilă Vodă, a analizat proiectul de hotărâre privind închirierea prin licitaţie publică cu strigare a păşunii comunale proprietatea Comunei Vintilă Vodă, Judeţul Buzău, avizând favorabil proiectul.
 
Ulterior adoptării H.C.L., în calitate de Preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de animale Vintilă Vodă, acesta a depus oferte în sensul participării la licitaţia organizată. Astfel, Asociaţia a încheiat două contracte având ca obiect închirerea unei suprafeţe de 53 ha păşune, încălcând prevederile art. 46, alin. 1) din Legea 215/2001, art. 75, lit. f) şi art. 77, alin. (1) din Legea 393/2004.
 
5.
ILIE VALENTIN
Fost consilier local în cadrul Consiliului Local Târgoviște (mandatul 2008 - 2012)
Jud. Dâmbovița
În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la ședințele Consiliului Local Municipal Târgoviște, votând pentru adoptarea hotărârilor privind atribuirea unor proiecte de reabilitare infrastructuri educaționale, prin procedura de licitație publică.
 
Ulterior adoptării H.C.L., societatea în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic a participat la procedurile de licitație pentru atribuirea contractelor de achiziție publică de lucrări, încălcând, astfel, prevederile art. 46, alin. (1) din Legea 215/2001, art. 75, lit. c) din Legea 393/2004.
 
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. VĂSII GAVRIL nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 
Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:
 
  • art. 75, lit. a), c) și f) din Legea nr. 393/2004, potrivit căruia„Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru […] soț, soție, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv”; […] o societate comercială la care deţin calitatea de asociat unic, funcţia de administrator sau de la care obţin venituri; […] o asociaţie sau o fundaţie din care fac parte”.
     
  •  art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004,potrivit căruia[…] consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”.
  • art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003,potrivit căruia Primarii și viceprimarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I”.
  • 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, potrivit căruia „Nu poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”.
 „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
 
„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
 
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024