Comunicat privind rămânerea definitivă a actului de constatare

17 februarie 2010, 11:16

Actul de constatare emis de Agenția Națională de Integritate la data de 04.05.2009, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului CÎRLIGEA FLORIN EUGEN – fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Brăila –, a rămas definitiv, prin necontestare, în conformitate cu prevederile art. 48, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată.

Precizăm că Agenția a constatat, la data de 04.05.2009, faptul că domnul CÎRLIGEA FLORIN EUGEN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 (data la care acesta a fost validat în funcţia de ales local) – 18 martie 2009 (data la care domnul CÎRLIGEA FLORIN EUGEN a solicitat demisia din funcţia de consilier local). Starea de incompatibiltate a intervenit ca urmare a faptului că domnul CÎRLIGEA FLORIN EUGEN a deţinut, în perioada sus-menţionată, atât funcţia de ales local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Brăila, cât şi calitatea de asociat unic la S.C. COMISION TRADE S.R.L. Brăila.

Consiliul Local al Municipiului Brăila a comunicat Agenției faptul că, în ședința consiliului din data de 30.03.2009, a fost adoptată Hotărârea nr. 63/2009 referitoare la „Încetarea înainte de termen a mandatului de consilier local al domnului CÎRLIGEA FLORIN EUGEN ca urmare a aplicării prevederilor art. 9 alin. (2) lit. a) și b) din legea nr. 393/2004 – Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare”.

Potrivit art. 9, alin. (2), lit. a) și b) din actul normativ sus-menționat, „calitatea de consilier local sau consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: a) demisie; b) incompatibilitate”.

În conformitate cu prevederile art. 91, alin 4 din Legea 161/2003, domnul CÎRLIGEA FLORIN EUGEN, în calitate de ales local, a avut posibilitatea de a pune capăt stării de incompatibilitate în care se afla, prin renunţarea la funcţia deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatiblitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție. Cererea prin care domnul CÎRLIGEA FLORIN EUGEN solicita demisia din funcția de consilier local a fost înregistrată la Consiliul Local al Municipiului Brăila în data de 18 martie 2009.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Incompatibilităţile privind demnităţile publice şi funcţiile publice sunt cele reglementate de Constituţie, de legea aplicabilă autorităţii sau instituţiei publice în care persoanele ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică îşi desfăşoară activitatea, precum şi de dispozițiile Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Actul de constatare rămas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului CÎRLIGEA FLORIN EUGEN, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Brăila, se regăsește pe pagina de Internet a Agenției (www.integritate.eu), la secțiunea „ACTE DE CONSTATARE”.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 17 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024