Precizări privind informațiile difuzate în mass-media

16 februarie 2010, 20:42

Având în vedere informațiile difuzate în mass-media cu privire la afirmațiile domnului Mircea DINESCU, conform cărora starea de incompatibilitate constatată de către Agenția Națională de Integritate în cazul acestuia ar putea atrage nulitatea actelor emise în perioada exercitării mandatului de membru al Colegiului C.N.S.A.S. și pentru a evita interpretările eronate ale efectelor produse de Legea nr. 144/2007, republicată, în cazul stării de incompatibilitate, facem următoarele precizări:

1. Potrivit dispoziţiilor art. 49, alin. (3) din Legea nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicată:
„(3) Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

2. Rămânerea definitivă a actului prin care Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a domnului Mircea DINESCU nu produce, în niciun fel și sub nicio formă, un efect juridic asupra deciziilor la luarea cărora acesta a participat în exercitarea mandatului de membru al Colegiului C.N.S.A.S.

3. în cazul conflictului de interese, potrivit prevederilor art.47, alin.(1) din  Legea nr.144/2007, republicată, actele juridice sau administrative încheiate direct sau prin persoane interpuse, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese, sunt lovite de nulitate absolută.
Această situație nu se aplică actului de constatare emis de către Agenția Națională de Integritate în cazul domnului Mircea DINESCU.

Conform prevederilor legale, în termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie la Curtea de Apel, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal în a cărei circumscripţie locuieşte.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 16 FEBRUARIE 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024