Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești

16 februarie 2010, 14:30

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul MACĂU FLOREA FLORIN, Director de producție la S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. Pitești, a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal.

Agenţia Naţională de Integritate, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicată, s-a sesizat din oficiu, în urma nedepunerii declarațiilor de avere și de interese în termenul prevăzut de art. 44, alin. 2 din Legea 144/2007, republicată, de către domnul MACĂU FLOREA FLORIN, în calitate de Director de producție la S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. Pitești.

Domnul MACĂU FLOREA FLORIN a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind termenul de depunere al declarațiilor de avere și de interese cu suma de 500 lei.

Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită în baza mandatului poştal (cu confirmare de primire), domnul MACĂU FLOREA FLORIN fiind informat cu privire la declanşarea procedurii de verificare, respectiv asupra drepturilor sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor transmise de instituțiile competente, au rezultat următoarele:

 În declarația de avere, depusă la data de 10.07.2008, domnul MACĂU FLOREA FLORIN nu a declarat următorul bun mobil:

 • ATV dobândit la data de 23.01.2008;

 În declarația de interese, depusă la data de 31.10.2008, de către domnul MACĂU FLOREA FLORIN în calitatea de director de producție, nu este menționată calitatea de fondator la S.C. EURO CONSTRUCT EDILITAR 2008 S.A., pe care o ocupă din data de 11.12.2007, precum nici cea de administrator la aceeași societate, calitate deținută din data de 15.01.2008;

 În declarațiile de avere și de interese depuse la eliberarea din funcția de director de producție, în data de  24.12.2008, domnul MACĂU FLOREA FLORIN consemnează atât calitățile de fondator și administrator la S.C. EURO CONSTRUCT EDILITAR 2008 S.A., precum şi bunurile omise în declarația de avere depusă la data de 10.07.2008.

Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul MACĂU FLOREA FLORIN a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluţionarea cauzei de către organele judiciare.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 16 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024