COMUNICAT AL CONSILIULUI NAȚIONAL DE INTEGRITATE

7 mai 2014, 09:15
Având în vedere solicitarea mai multor senatori, referitoare la urgentarea dezbaterii raportului de activitate al ANI, pentru o corectă și completă informare a opiniei publice, Consiliul Naţional de Integritate, în calitatea sa de garant al independenței operaționale a Agenției Naționale de Integritate, face următoarele precizări:
Potrivit legislației care reglementează funcționarea Agenției, auditul extern independent este singurul instrument în baza căruia poate fi evaluată calitatea managementului A.N.I., Consiliul Național de Integritate fiind organismul abilitat în analizarea și dezbaterea Raportului de audit extern independent al evaluării calității managementului Agenției Naționale de Integritate.
Potrivit art. 38, alin. (2), lit. e) si g) din Legea nr. 144/2007, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Național de Integritate analizează informările şi rapoartele pe care le prezintă preşedintele Agenţiei referitoare la activitatea acesteia, trimestrial sau ori de câte ori sunt cerute de Consiliu, prin preşedintele acestuiași „analizează raportul anual de audit”. Mai mult, conform art. 38 , alin. (2), lit. i), Consiliul „înaintează Senatului, anual şi ori de câte ori consideră necesar, un raport despre activitatea Agenţiei”.
În ceea ce privește demersurile efectuate de cei opt senatori, menționăm faptul că, în conformitate cu dispozițiile Legii 144/2007, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Senatul nu are prerogativa legală de a efectua proceduri parlamentare specifice pentru dezbatarea Raportului de activitate și nici al Raportului de audit extern independent al evaluării calității managementului A.N.I., acestea fiind transmise doar spre informare de către Consiliul Național de Integritate, potrivit prevederilor legale.
Menționăm faptul că, în ședința publică din data de 5 mai 2014,Consiliul Național de Integritate a aprobat în unanimitate, fără recomandări, Raportul de audit extern independent al evaluării calității managementului A.N.I., acesta fiind transmis, spre informare, Senatului României.
Consiliul Național de Integritate este un organism reprezentativ, cu activitate nepermanentă, format în prezent dintr-un număr de membri desemnați de către fiecare grup parlamentar din Senat, plus grupul minorităților naționale din Camera Deputaților, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor Publice, Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România, Asociației Comunelor din România, precum și reprezentanți ai funcționarilor publici.
 
 
CONSILIUL NAŢIONAL DE INTEGRITATE

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024