Precizări privind dezinformarea opiniei publice de către postul de televiziune ANTENA 3

15 aprilie 2014, 15:00
Având în vedere informațiile false prezentate de postul de televiziune Antena 3, potrivit cărora fostul Ministru al Transporturilor, Ovidiu Ioan SILAGHI, „ar fi câștigat procesul cu A.N.I.”, pentru corecta și completa informare a opiniei publice, Agenția Națională de Integritate face următoarele precizări:
 
                Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție emisă astăzi în cazul lui Ovidiu Ioan SILAGHI, decizie invocată de postul de televiziune Antena 3, reprezintă o acțiune a reclamantului, formulată în paralel cu procedura prevăzută de Legea 176/2010, respectiv de Legea 115/1996, și prin care acesta solicita suspendarea executării raportului de evaluare, anularea raportului de evaluare și obligarea Agenției la plata unor despăgubiri simbolice etc.
 
Prin decizia emisă astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința pronunțată de Curtea de Apel București, prin care s-a respins acțiunea formulată de Ovidiu Ioan SILAGHI ca inadmisibilă: „Conform art. 5, alin. 2 din Legea nr. 544/2004, nu pot fi atacate pe calea contenciosului administrativ actele administrative pentru modificarea sau desființarea cărora se prevede, prin lege organică, o altă procedură judiciară”.
 
                 Precizăm faptul că decizia de astăzi a instanței nu are nicio legătură și nu influențează în niciun fel sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de către Agenția Națională de Integritate, în care s-a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 206.798 Lei, între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate de către Ovidiu Ioan SILAGHI, dosarul fiind pe rolul Curții de Apel Oradea, având nr. 336/35/2013.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 15 aprilie 2014

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024