Comunicat - conflict de interese penal - ȘULEA HORIA-PETRU, Primar al Comunei Florești, Județul Cluj

10 aprilie 2014, 09:00
Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către ȘULEA HORIA-PETRU, Primar al Comunei Florești, Județul Cluj, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat dispozițiile de numire prin care cumnata sa a fost numită în funcția publică de inspector asistent în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj și, ulterior, în funcția publică de conducere de Șef serviciu în cadrul Poliției Locale Florești (funcție exercitată cu caracter temporar).
Astfel, ȘULEA HORIA-PETRU a încălcat și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj cu privire la posibila săvârşire de către ȘULEA HORIA-PETRU a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.
ȘULEA HORIA-PETRU a fost validat în funcția de Primar al Comunei Florești, Județul Cluj, la data data de 15 iunie 2012.
La data de 01 aprilie 2013, cumnata persoanei evaluate a fost numită în funcția publică de inspector asistent în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj. În perioada 23 iulie - 22 octombrie 2013, aceasta a exercitat, cu caracter temporar, funcția publică de conducere de Șef serviciu în cadrul Poliției Locale Florești.
ȘULEA HORIA-PETRU a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 10 aprilie 2014

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024