Conflict de interese penal - HORAȚIU MOLDOVAN, Șeful Serviciului de Cadastru din cadrul O.C.P.I. Timiș

10 aprilie 2014, 08:00
Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către HORAȚIU MOLDOVAN, Șeful Serviciului de Cadastru din cadrul Oficiului pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș, întrucât, în calitate sa de șef serviciu, a semnat mai multe procese-verbale de recepție, întocmite la finalul executării unor lucrări de către S.C. GEOVECTOR S.R.L., societate în cadrul căreia fiica persoanei evaluate deține calitatea de asociat.
 
Astfel, pentru lucrările prestate, S.C. GEOVECTOR S.R.L., în calitate de executant, a încasat de la două societăți comerciale suma de 5.298,58 Lei.
Menționăm faptul că fiica persoanei evaluate deține calitatea de asociat în cadrul S.C. GEOVECTOR S.R.L. începând cu data de 06 februarie 2013, iar procesele-verbale de recepție au fost semnate de către HORAȚIU MOLDOVAN în data de 09 septembrie 2013, respectiv în data de 10 septembrie 2013.  
HORAȚIU MOLDOVAN este angajat în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș începând cu data de 01 august 2002.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către HORAȚIU MOLDOVAN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024