Comunicat privind rămânerea definitivă a actului de constatare

15 februarie 2010, 10:38

Actul de constatare emis de Agenția Națională de Integritate la data de 22.05.2009, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului ALEXE FLORIN ALEXANDRU, Consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a rămas definitiv, prin necontestare, în conformitate cu prevederile art. 48, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată.

Curtea de Apel Bucureşti a comunicat Agenției faptul că pe rolul acesteia nu figurează înregistrată nicio contestaţie formulată de către domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU împotriva actului de constatare emis de către A.N.I., prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a acestuia.

În urma analizării informaţiilor din declaraţiile de interese şi informaţiilor transmise de către instituţiile abilitate, s-au constatat următoarele:

- domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU deţine calitatea de Consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti;

- domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU a fost numit, prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 579/04.07.2007, în funcția de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate C.F.R. S.A., pentru un mandat de 4 ani, care urma să expire în anul 2011;

- domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU a fost numit prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1242/02.10.2008 în calitatea de reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. Călători S.A.

Având în vedere cele de mai sus, precum și prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, s-a constatat faptul că domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU, în calitate de Consilier general în cadrul Consiliul General al Municipiului Bucureşti, se află în stare de incompatibilitate atât cu funcţia de reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. Călători S.A., cât şi cu calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate C.F.R. S.A.

Conform informaţiilor transmise de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători C.F.R. Călători S.A., domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU a fost revocat, la data de 19.02.2009, din funcția de reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de  Călători C.F.R. Călători S.A., această decizie fiind înregistrată ulterior, în data de 14.05.2009, la Oficiul Național al Registrului Comerțului București.

Decizia a fost luată ca urmare a stării de incompatibilitate a domnului ALEXE FLORIN ALEXANDRU, întrucât acesta deţinea, pe lângă calitatea de reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. Călători S.A., şi calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate C.F.R. S.A.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Incompatibilităţile privind demnităţile publice şi funcţiile publice sunt cele reglementate de Constituţie, de legea aplicabilă autorităţii sau instituţiei publice în care persoanele ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică îşi desfăşoară activitatea, precum şi de dispozițiile Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Actul de constatare rămas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului ALEXE FLORIN ALEXANDRU, Consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, se regăsește pe pagina de Internet a Agenției (www.integritate.eu), la secțiunea „ACTE DE CONSTATARE”.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 15 februarie 2010


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024