Comunicat - incompatibilitate - NICOLESCU LIVIU, membru al Comitetului Director al Societății Române de Televiziune

2 aprilie 2014, 07:55
 
Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul NICOLESCU LIVIU, membru al Comitetului Director al Societății Române de Televiziune și coordonator cu atribuții de director al Direcției Studiouri Centrale în cadrul Societății Române de Televiziune, ca urmare a deținerii simultane de funcții.
 
NICOLESCU LIVIU se află în stare de incompatibilitate, întrucât, începând cu data de 01 februarie 2013, exercită, simultan, funcția de membru al Comitetului Director al Societății Române de Televiziune și funcția de Director general în cadrul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.
 
Conform art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003„Persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar: [...] membrii [...] comitetelor directoare ale [...] Societății Române de Televiziune, li se aplică [...] regimul incompatibilităților prevăzut [...] pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat [...]”.
 
Astfel, NICOLESCU LIVIUnu a respectat dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu [...] funcţia de [...] director general [...] la instituţiile publice”, dispozițiile art. 99, alin. (4) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Persoanele care ocupă demnităţile publice şi funcţiile publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor prevăzute la alin. (1), dacă se află într-un caz de incompatibilitate, vor informa, în termen de 15 zile, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi, respectiv, Senatului”, precum și dispozițiile art. 99, alin. (5) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „În termen de 60 de zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (4), persoanele care exercită demnităţile publice şi funcţiile publice prevăzute la alin. (1) vor opta între aceste funcţii şi cele care sunt incompatibile cu acestea, demisionând din funcţia care a generat cazul de incompatibilitate”.
 
NICOLESCU LIVIU deține, începând cu data de 01 februarie 2013, funcția de membru al Comitetului Director al Societății Române de Televiziune și funcția de coordonator cu atribuții de director al Direcției Studiouri Centrale în cadrul Societății Române de Televiziune. Începând cu data de 10 august 2012, deține funcția de Director general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - instituție publică aflată în coordonarea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (din exercitarea acestei funcții, în perioada 10 august - 31 decembrie 2012, a realizat venituri nete în sumă totală de 13.364 Lei, iar, în anul 2013, a realizat venituri nete în sumă totală de 36.312 Lei).
 
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NICOLESCU LIVIU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
 
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
 
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 2 aprilie 2014

Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024