Precizări privind informațiile difuzate în mass-media

10 februarie 2010, 14:07

În urma publicării de către mass-media a informațiilor privind sancționarea contravențională a unui număr de magistrați, ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere și de interese, pentru o corectă și completă informare a opiniei publice, Agenția Națională de Integritate face următoarele precizări:

- Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, pe parcursul anului 2009, Agenției Naționale de Integritate evidența nominală a persoanelor care nu au respectat dispozițiile legale privind depunerea în termen a declarațiilor de avere și de interese;

- Conform datelor transmise de către Consiliul Superior al Magistraturii, Agenția a dispus sancționarea contravențională a persoanelor care nu au respectat termenele prevăzute de Legea nr. 144/2007, republicată, pentru completarea și depunerea declarațiilor de avere și de interese.

Potrivit prevederilor legale, persoanele din cadrul instituțiilor publice desemnate cu implementarea dispozițiilor privind depunerea declarațiilor de avere și de interese „publică pe pagina de internet a instituţiei, dacă aceasta există, sau la avizierul propriu, numele şi funcţia persoanelor care nu depun declaraţia de avere sau declaraţia de interese în termen de cel mult 15 zile de la expirarea termenului legal de depunere, date pe care le comunică Agenţiei” (art. 11, lit. g din Legea nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, republicată).

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 10 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024