Comunicat - reuniunea tehnică organizată la Bruxelles de Comisia Europeană și A.N.I.

27 februarie 2014, 13:15

La invitația Comisiei Europene, Președintele Agenției Naționale de Integritate, domnul Horia Georgescu, a participat miercuri, 26 februarie, la o reuniune tehnică organizată de DG Regio, eveniment ce a avut ca scop prezentarea experienței Agenției Naționale de Integritate în ceea ce privește prevenirea și combaterea conflictelor de interese. Cu această ocazie, președintele A.N.I. a susținut și o prezentare a noului proiect ce va fi implementat de Agenția Națională de Integritate – „PREVENT” (Sistemul informatic integrat pentru prevenirea și identificarea potențialelor conflicte de interese în ceea ce privește achizițiile publice). 

Evenimentul a reunit reprezentați ai Secretariatului General – SG și ai următoarelor direcții generale (DG): Politică Regională și Urbană – REGIO, Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune – EMPL,  Piață internă și servicii – MARKT,  Agricultură şi dezvoltare rurală – AGRI, Oficiul European de Lupta Antifraudă – OLAF.   

Întrevederea a avut loc pe fondul măsurilor legislative, administrative și de reglementare pe care Statele Membre trebuie să le adopte, în contextul politicii de coeziune 2014 – 2020, pentru protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene, și anume prin prevenirea, identificarea și corectarea fraudei și a neregulilor. 

La reuniunea organizată la Bruxelles de Comisia Europeană – DG REGIO în colaborare cu Agenția Națională de Integritate, au mai participat și experți ai Direcției Naționale Anticorupție, Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene, Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Autorității de Audit, Reprezentanței permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, precum și reprezentanți ai companiei Deloitte, consultant în elaborarea Proiectului „PREVENT”.

 

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 27 februarie 2014


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024