Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

8 februarie 2010, 10:08

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, a constatat faptul că domnul CĂLIN NICOLAE se află, începând cu data de 01.08.2007, în stare de incompatibilitate, întrucât deține simultan atât funcţia Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Salcia, Jud. Mehedinți, cât și pe cea de administrator al Centrului Social de Zi, în cadrul Primăriei Salcia.

În conformitate cu prevederile legale, Agenţia a fost sesizată de către Instituția Prefectului –Județul Mehedinți cu privire la posibila nerespectare de către domnul CĂLIN NICOLAE a regimului juridic al incompatibilităților.

Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicată, domnul CĂLIN NICOLAE fiind informat despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

Potrivit art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, „Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu [...] calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului local respectiv în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv”.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 08 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024