Drept la replică

5 februarie 2010, 15:40

În data de 03 februarie 2010, ora 23.54, moderatorul emisiunii „Ora de foc”, domnul Adrian URSU a afirmat că diurnele acordate de către Agenţia Naţională de Integritate pentru deplasările externe în interes de serviciu efectuate de către domnul Alexandru-Cătălin MACOVEI, Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, însumează 10.000 EURO, informație neconformă cu realitatea.

În ediţia de astăzi, 05 februarie 2010, a ziarului „Jurnalul Naţional”, sub semnătura domnului Dan CONSTANTIN a fost publicat articolulul intitulat „ANI, o minciună europeană”, care conţine de asemenea date şi informaţii incorecte şi defăimătoare la adresa Președintelui Agenției Naționale de Integritate, domnul Alexandru-Cătălin MACOVEI.

Pentru o corectă şi completă informare a opiniei publice, Agenţia Naţională de Integritate face următoarele precizări:

1. În perioada 2008-2009, domnul Alexandru-Cătălin MACOVEI, Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate,  a efectuat deplasări externe, în interes de servicu, numai pe continentul european.

2. În realitate, indemnizaţiile de deplasare externă, acordate domnului Alexandru-Cătălin MACOVEI au fost în cuantum total de 1.815,5 EURO în anul 2008 şi de 204 EURO în anul 2009, contrar celor afimate atât de domnul Adrian URSU, cât şi de  domnul Dan CONSTANTIN, conform cărora domnul Alexandru-Cătălin MACOVEI ar fi beneficiat de o diurnă de 10.000 EURO. Aceste informații se regăsesc și în declarațiile de avere publicate pe pagina de Internet a Agenției.

3. Referitor la afirmația “aparat birocratic de circa 200 de angajaţi”, precizăm că, în momentul de faţă, numărul angajaţilor Agenţiei Naţionale de Integritate este de 115 persoane.

4. Cu privire la bugetul Agenției Naționale de Integritate, precizăm că instituției i-au fost alocate, pentru anul 2010, aproximativ 3,5 milioane EURO, și nu 6,5 milioane EURO.

5. În spiritul transparentei, Agentia Națională de Integritate publică, cu respectarea prevederilor legale, pe pagina sa de Internet, `www.integritate.eu`, informațiile de interes public referitoare la activitatea desfășurată, inclusiv cele referitoare la încheierea protocoalelor de colaborare instituțională la nivel naţional şi internațional.

Apreciem faptul că atât afirmațiile domnului Adrian URSU, cât și articolul publicat sub semnătura domnului Dan CONSTANTIN conţin informaţii nereale şi nefondate, de natură a aduce prejudicii de imagine atât domnului Alexandru-Cătălin MACOVEI, Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, cât și instituției.

Pentru corecta informare a opiniei publice, solicităm publicarea/difuzarea, în termenul legal, a dreptului la replică al Agenţiei Naţionale de Integritate, reafirmându-ne, în acelaşi timp, disponibilitatea de a lămuri toate neclarităţile dumneavostră şi de a vă furniza toate informaţiile care sunt de interes public.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 05 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024