Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

1 februarie 2010, 11:34

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, a constatat faptul că domnul EDUARD CORDUNEANU se află, începând cu data de 04.06.2009, în stare de incompatibilitate, întrucât deține simultan funcţia de Director coordonator al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț și cea de Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț.

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 144/2007, republicată, Agenţia Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare de către domnul EDUARD CORDUNEANU a regimului juridic al incompatibilităților.

Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicată, domnul EDUARD CORDUNEANU fiind informat cu privire la declanşarea procedurii de verificare, precum şi asupra drepturilor sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma verificărilor, s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului EDUARD CORDUNEANU, întrucât acesta deține atât funcția de Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț, cât și pe cea de Director coordonator al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, numit la data de 04.06.3009 prin ordin al Ministrului Mediului.

Potrivit art IV, alin. (7) din Ordonanța de Urgență nr. 105/2009 privind unele măsuri în domeniul funcției publice, precum și pentru întărirea capacității manageriale la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale din unitățile administrativ-teritoriale și ale altor servicii publice, precum și pentru reglementarea unor măsuri privind cabinetul demnitarului din administrația publică centrală și locală, cancelaria prefectului și cabinetul alesului local se menționează faptul că „contractul de management este asimilat contractului individual de muncă și conferă titularului vechime în muncă și specialitate”.

De asemenea, Agenția pentru Protecția Mediului Neamț face parte din categoria serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Mediului, potrivit anexei nr. 1 din Ordonanța de Urgență nr. 105/2009.

Conform art. 94 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 01 februarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024