Comunicat - infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție - CÎRLAN ADRIAN IOAN, Director executiv al A.J.O.F.M. Vaslui

14 februarie 2014, 08:05
Agenția Națională de Integritate a sesizat organele judiciare competente în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către CÎRLAN ADRIAN IOAN, Director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzute de art. 12, lit. b)  din Legea nr. 78/2000, potrivit căruia „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite […] folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

La data de30 august 2010, CÎRLAN ADRIAN IOAN, în calitate de Director executiv al A.J.O.F.M. Vaslui, a semnat, în vederea asocierii, un Acord de parteneriat cu S.C. European Consulting S.R.L. (lider de parteneriat), S.C. Fed Consult S.R.L. și Institutul European de Administrație Publică (E.I.P.A.). Prin acest acord se stabileau responsabilitățile fiecărui partener implicat în implementarea Proiectului ”Atingerea performanțelor de ocupare prin măsuri active”, finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

Prin semnarea acestui acord, CÎRLAN ADRIAN IOAN a beneficiat de date și informații privind posibilitatea obținerii de venituri suplimentare, ulterior, soția acestuia fiind angajată în cadrul proiectului de către S.C. European Consulting S.R.L., fiind obținute venituri salariale de 15.267 Lei - ca urmare a activităților desfășurate în cadrul proiectului. Prin faptul că a intrat în posesia unor informații din interiorul instituției publice unde acesta deținea funcția de Director executiv, informații pe care le-a utilizat, ulterior, pentru obținerea unor avantaje patrimoniale sub formă de remunerație, au fost identificate premise în sensul inexistenței unei selecții pe criterii obiective.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare. CÎRLAN ADRIAN IOAN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 14 februarie 2014

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024