Comunicat - avere nejustificată și fals în declarații - GHEORGHE FLORENTIN GABRIEL, funcționar public cu statut special

13 februarie 2014, 12:05
Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 276.827 Lei (aprox. 62.208 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către GHEORGHE FLORENTIN GABRIEL, agent principal în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor București, împreună cu familia.
 
Astfel, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către GHEORGHE FLORENTIN GABRIEL în perioada exercitării funcţiei publice.
În urma procedurilor de evaluare, au rezultat și indicii privind săvârșirea de către GHEORGHE FLORENTIN GABRIEL a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din noul Cod Penal al României, conform căruia „Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, întrucât depozitele bancare constituite de către GHEORGHE FLORENTIN GABRIEL, împreună cu familia, precum și sumele de bani primite cu titlu gratuit din partea mamei și a socrilor, elemente care au generat diferența nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate de sus numiți, nu au fost menționate în nicio declarație de avere depusă până în prezent.
 
Având în vedere aspectele menționate mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus și sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, București, în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din noul Cod Penal al României.
GHEORGHE FLORENTIN GABRIEL a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 13 februarie 2014

Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024