Comunicat privind finalizarea verificărilor

29 ianuarie 2010, 01:56

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, domnul Alexandru Cătălin MACOVEI, a fost audiat joi, 28 ianuarie 2010, de către Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate, constituită în baza art. 26, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicată.

Audierea a avut la bază sesizarea domnului Alexandru Cătălin MACOVEI privind efectuarea de verificări în legătură cu faptele semnalate prin stenogramele discuţiilor purtate, în cadru privat, de către acesta cu jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac şi publicate de presa centrală începând cu data de 09 noiembrie 2009.

De asemenea, audierea s-a desfăşurat şi în baza unei sesizări formulate de Alianţa pentru Statul de Drept, formată din Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul de Resurse Juridice şi Transparency International România, la care a aderat, pe acest subiect, şi Alianţa Civică.

Comisia de evaluare a dezbătut pe fond şi probatoriul administrat în legătură cu sesizarea formulată în luna februarie 2009 de către doamna Fluture Carmen Florentina, fost director cabinet, privind existenţa unei eventuale stări de incompatibilitate referitoare la preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, domnul Alexandru Cătălin MACOVEI şi în legătură cu memoriul depus de către domnul Burciu Fănel Nicolae, fost inspector de integritate în cadrul Agenţiei, şi înregistrat la Secretariatul Consiliului Naţional de Integritate, sub nr. 139/12.02.2009.

Din analiza documentelor, administrarea probelor şi după audierea personalului Agenţiei, Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate a constatat că niciuna dintre acuzaţiile privind încălcarea de către Preşedintele A.N.I. a dispoziţiilor Legii nr. 144/2007, republicată, nu s-au confirmat.        

Rapoartele elaborate în urma dezbaterilor au fost înaintate Consiliului Naţional de Integritate.

CONSILIUL NAȚIONAL DE INTEGRITATE, 29 ianuarie 2010


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024