Comunicat - incompatibilitate - 2 funcționari publici

20 decembrie 2013, 08:00
Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 2 funcționari publici, după cum urmează:
 
-   SANDOR IOAN, funcționar public în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură - Centrul Județean Sălaj, întrucât raportul de serviciu nu a fost suspendat în perioada participării la campania electorală pentru alegerile locale din luna iunie 2012, încălcându-se, astfel, dispozițiile art. 97, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…]Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă: pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales”.
-   BULBOREA DUMITRU, Director executiv în cadrul Primăriei Orașului Voluntari, întrucât, începând cu data de 12 iulie 2007, concomitent cu exercitarea funcției publice de conducere, acesta realizează / efectuează și expertize tehnice judiciare. Veniturile obținute din practicarea acestei activități au fost în sumă totală de 64.890 Lei.Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 20 decembrie 2013

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024