Comunicat - incompatibilitate, conflict de interese administrativ și fals în declarații - 62 de aleși locali

11 decembrie 2013, 08:00
Agenția Națională de Integritate a constatat în cazul a 62 de aleși locali din județele Galați, Gorj, Satu Mare și Teleorman încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, conflictelor de interese, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, după cum urmează:
 
-       încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către 50 de primari și 11 viceprimari, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, contrar prevederilor art. 87, alin (1), lit. d), f) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora Funcţia de primar şi viceprimar […] este incompatibilă cu: funcţia de […] administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale […]; funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local […]; calitatea de comerciant persoană fizică […]”.
 
-       încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către un consilier local, ca urmare a aprobării, în interes personal, a unor hotărâri ale consiliului local privind majorarea contribuției publice la bugetul unei fundații în cadrul căreia acesta deține funcția de vicepreședinte, contrar prevederilor art. 46 din Legea nr. 215/2001 - Legea administraţiei publice locale, conform cărora nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierullocal care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial înproblema supusă dezbaterilor consiliului local”, iar hotărârile adoptate de consiliul local cu încălcarea dispoziţiilor legale suntnule de drept. Nulitatea se constată de către instanţa de contencios administrativ. Acţiunea poate fi introdusă de orice persoanăinteresată”.
 
-       posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații în cazul a 2 primari și 1 viceprimar, ca urmare a faptului că nu au menționat în declarațiile de interese calitățile și funcțiile deținute, motiv pentru care Agenția a sesizat organele judiciare competente.
 
Lista nominală a celor 62 de aleși locali în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, conflictelor de interese, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații:
 
1.
COICA COSTEL DOREL
Primar al Municipiului Satu Mare
Jud. Satu Mare
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 iunie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Mun. Satu Mare și calitatea de reprezentant al Mun. Satu Mare în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
2.
VASILE MITRAȘCA
Primar al Orașului Tășnad
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 – 26 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Orașului Tășnad și calitatea de reprezentant al Orașului Tășnad în A.G.A a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
3.
GHEORGHE MARIAN
Primar al Comunei Săuca
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 27 iunie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Săuca și calitatea de reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
4.
BALOGH DANIEL BELA
Primar al Comunei Craidorolț
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 02 aprilie 2013, întrucât a deținut simultan, funcția de Primar al Comunei Craidorolț și calitatea de reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
5.
FLORINEL ANDREICA
Primar al Comunei Crucișor
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Crucișor și următoarele calități:
 
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A. (31 octombrie 2012 – 12 septembrie 2013);
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIZARE SOMEȘ SUD S.R.L. (23 august 2010 – 26 iulie 2011).
6.
MIHAI GHETINA
Primar al Comunei Doba
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 – 31 mai 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Doba și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
7.
SILVIU GELU ZETEA
Primar al Comunei Medieșu Aurit
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Medieșu Aurit și următoarele calități:
 
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A. (24 ianuarie – 18 octombrie 2013);
• reprezentant al comunei în A.G.A. a  S.C. PRIMASERV ODOREU S.R.L. (19 martie – 02 august 2013);
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. TUR-SOMEȘ LIVADA S.R.L. (26 iunie – 02 august 2013).
8.
BARTOK IOAN GURZĂU
Primar al Comunei Beltiug
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iulie 2012 – 09 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Beltiug și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
9.
IOAN ZOLTAN KARDOSI
Primar al Comunei Sanislău
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 aprilie – 30 mai 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Sanislău și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
10.
ȘTEFAN DOBOȘ
Primar al Comunei Micula
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 – 29 mai 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Micula și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
11.
ZOLTAN KISS
Primar al Comunei Berveni
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 – 14 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Berveni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
12.
FERENCZ LEVENTE ZOLTAN
Primar al Comunei Săcășeni
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 noiembrie 2012 – 03 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Săcășeni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
13.
LUDROCZKI ALEXANDRU
Primar al Comunei Orașu Nou
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, cu funcția de Primar al Comunei Orașu Nou și următoarele funcții și calități:
 
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A. (19 iunie 2012 – 23 mai 2013);
• administrator în cadrul S.C. IMOL & TAMI S.R.L. (07 ianuarie 2005 – 27 septembrie 2013);
• persoană fizică autorizată în cadrul LUDROCZKI ALEXANDRU P.F.A. (19 august 2009 – 27 septembrie 2013).
 
Persoana evaluată nu a menționat în declarația de interese funcția de administrator pe care o deține în cadrul S.C. IMOL & TAMI S.R.L. și calitatea de persoană fizică autorizată deținută în cadrul LUDROCZKI ALEXANDRU P.F.A.
14.
SIMON LEVENTE
Primar al Comunei Porumbești
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Porumbești și următoarele calități:
 
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A. (16 decembrie 2010 – 26 iunie 2013);
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. TUR-SOMEȘ S.R.L. (21 februarie 2011 – 23 aprilie 2013).
15.
MIHAI GĂMAN
Primar al Comunei Dorolț
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 28 mai 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Dorolț și calitatea de reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
16.
IOSIF NAGY
Primar al Comunei Păulești
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Păulești și următoarele calități:
 
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A. (17 iunie 2008 – 31 mai 2013);
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. TRANSURBAN S.A. Satu Mare (17 iunie 2008 – 21 august 2013);
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIZARE SOMEȘ SUD S.R.L. (28 mai – 29 octombrie 2010).
17.
IUHASZ LUDOVIC
Primar al Comunei Vetiș
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 – 29 mai 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Vetiș și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
18.
EUGEN
KOVACS
Primar al Municipiului Carei
Jud. Satu Mare
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Municipiului Carei și calitatea de reprezentant al municipiului în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
19.
IOSIF
MELLAU
Primar al Comunei Urziceni
Jud. Satu Mare
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Urziceni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
20.
GHEORGHE
OTTO
MARCHIȘ
Primar al Comunei Petrești
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Petrești și următoarele funcții și calități:
 
• administrator al S.C. IERUL TIREAM S.R.L. (17 august – 26 noiembrie 2009);
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. GOKA LOCH PETREȘTI S.R.L. (21 martie 2012 – prezent);
• reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. S.C. APASERV SATU MARE S.A. (17 iunie 2008 – prezent).
21.
GABOR FEZER
Primar al Comunei Tiream
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 25 iunie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Tiream și calitatea de reprezentant în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
22.
GHEORGHE NICOLAE GYAKON
Primar al Comunei Turulung
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 – 03 iunie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Turulung și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
23.
MIHAI LOCHLI
Primar al Comunei Ciumești
Jud. Satu Mare
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Ciumești și următoarele funcții sau calități:
 
• reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A. (20 iunie 2012 – 25 iunie 2013);
reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. IERUL TIREAM S.R.L. (27 decembrie 2012 – prezent);
administrator și membru în Consiliul de Administrație al OCOLULUI SILVIC SALCÂMUL CIUMEȘTI R.A. (05 februarie 2009 – 07 noiembrie 2013);
administrator în cadrul S.C. MV ELIT SEED S.R.L. (26 mai 2004 – prezent);
administrator în cadrul S.C. SCHWABEN MOLKEREI S.R.L.(25 martie 1998 – prezent).
 
Persoana evaluată nu a menționat în declarația de interese funcția de administrator și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al OCOLULUI SILVIC SALCÂMUL CIUMEȘTI R.A., și nici funcția de administrator deținută în cadrul S.C. MV ELIT SEED S.R.L.
24.
BRICEAG STAN
Primar al Comunei Răsmirești
Jud. Teleorman
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 06 iulie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Răsmirești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. STEAUA ROȘIE RĂSMIREȘTI S.R.L.
 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 iulie 2008 – 02 iulie 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Răsmirești și funcția de administrator al S.C. STEAUA ROȘIE RĂSMIREȘTI S.R.L.
25.
MARIAN ADRIAN PĂTRAȘCU
Primar al Comunei Tătărăștii de Jos
Jud. Teleorman
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 iunie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Tătărăștii de Jos și calitatea de comerciant persoană fizică.
26.
STĂNICĂ PANDELE
Primar al Comunei Sârbeni
Jud. Teleorman
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 octombrie 2010 – 16 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Sârbeni și administrator al S.C. Ana Vet S.R.L.
27.
VILCU SANDU
Primar al Comunei Nenciulești
Jud. Teleorman
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Nenciulești și calitatea de administrator al S.C. RECREATIV SANICOR PREST S.R.L.
28.
BUDICA GHEORGHE
Primar al Comunei Orbeasca
Jud. Teleorman
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 decembrie 2012 – 07 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Orbeasca și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. PROSALUBRIS S.R.L.
29.
ALEXE MARCEL
Primar al Comunei Plopii Slăvitești
Jud. Teleorman
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 – 24 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Plopii Slăvitești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. APA PLOPII SLĂVITEȘTI S.R.L.
30.
DRAGOMIR FLORIN
Viceprimar al Comunei Seaca
Jud. Teleorman
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Seaca și calitatea de administrator al S.C. PETRAX S.R.L.
31.
POPESCU LUCICA
Viceprimar al Comunei Sfințești
Jud. Teleorman
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 22 iunie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Sfințești și calitățile de administrator în cadrul S.C. AZABIS IMPEX S.R.L. și de comerciant persoană fizică în cadrul POPESCU I. LUCICA ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ;
 
Persoana evaluată nu a menționat în declarația de interese calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul POPESCU I. LUCICA ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.
32
PIELEANU DANUT
Viceprimar al Comunei Pietroșani
Jud. Teleorman
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 septembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Pietroșani și calitatea de administrator al S.C.MINI MARKET BOMBY S.R.L.
33.
STOICA MARINEL
Viceprimar al Comunei Siliștea
Jud. Teleorman
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 mai  - 09 noiembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Siliștea și calitatea de reprezentant în A.G.A. a S.C. PRESTĂRI SERVICII SILIȘTEA S.R.L.
34.
FLOREA
PĂTRAȘCU
Viceprimar al Comunei Peretu
Jud. Teleorman
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Peretu și calitatea de administrator al S.C. Legumicultorul Cooperativă Agricolă C.A. și S.C. NICFARM S.R.L.
35.
ACHIM ADRIAN
Viceprimar al Comunei Rădoiești
Jud. Teleorman
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 – 13 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Rădoiești, și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul ACHIM ADRIAN P.F.A.
36.
BOBE MIHAEL
Viceprimar al Comunei Segarcea Vale
Jud. Teleorman
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 22 iunie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Segarcea Vale și calitatea de administrator al S.C. BOBE MIH S.R.L.
37.
BURCEA AURELIA
Viceprimar al Comunei Stejaru
Jud. Teleorman
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 – 04 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Stejaru și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.
38.
ILCUȘ IONEL
Viceprimar al Comunei Poeni
Jud. Teleorman
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Poeni și calitatea de administrator al S.C. CORNAGRO S.R.L. (04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013) și al S.C. BRAD CON S.R.L. (04 iulie 2008 - prezent).
39.
MANEA LILIAN
Viceprimar al Comunei Călmățuiu
Jud. Teleorman
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 iunie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Călmățuiu și calitatea de administrator al S.C. ANDRI GRUP S.R.L.
40.
RADU CONSTANTIN
Primar al Orașului Țicleni
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, următoarele funcții și calități:
 
Viceprimar al Orașului Țicleni și administrator în cadrul S.C. GIRT CONSTRUCT S.R.L. (18 decembrie 2008 – 31 mai 2012);
•   Viceprimar al Orașului Țicleni și reprezentant al orașului în A.G.A. a S.C. APAREGIO GORJ S.A. (28 iulie – 31 mai 2011);
Primar al Orașului Țicleni și reprezentant al orașului în A.G.A. a S.C. APAREGIO GORJ S.A. (21 iunie 2012 – 30 mai 2013);
• Primar al Orașului Țicleni și administrator al S.C. GIRT CONSTRUCT S.R.L. (21 iunie – 26 octombrie 2012).
41.
DRAGUSIN VIOREL
Primar al Comunei Crușeț
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Crușeț și următoarele funcții sau calități:
 
comerciant persoană fizică (DRĂGUȘIN T. VIOREL P.F.), în perioada 20 iunie 2008 – 11 mai 2010;
persoană fizică autorizată (DRĂGUȘIN VIOREL P.F.A.), în perioada 20 iunie 2008 – 25 iulie 2013;
reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (23 noiembrie 2010 – 30 septembrie 2013).
42.
BIRCA ION
Primar al Comunei Turburea
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 februarie – 04 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Turburea și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Turburea.
 
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 septembrie 2011, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Turburea și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. JUPSAL SALUBRIS S.R.L. Jupânești, societate la care Consiliul Local Turburea are calitatea de asociat.
43.
CÎRSTEA GHEORGHE
Primar al Comunei Hurezani
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 februarie – 04 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Hurezani și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L.
44.
ANDRONESCU
ION
Primar al Comunei Dănciulești
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 decembrie 2010 – 31 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcțiile de Primar al Comunei Dănciulești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. NICAPSAL SALUBRIS S.R.L.
45.
CĂTĂNOIU
EMIL
Primar al Comunei Căpreni
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 decembrie 2011 – 16 iunie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Căpreni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. NICAPSAL SALUBRIS S.R.L.
46.
DUMITRU
CORNEA
VICTORA
Primar al Comunei Albeni
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 decembrie 2010 – 29 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Albeni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L.
47.
GUSIȚA
PETRE
Primar al Comunei Jupânești
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 septembrie 2011 – 11 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Jupânești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. JUPSAL SALUBRIS S.R.L.
48.
TATARU MARIAN
Primar al Comunei Ionești
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2009 – 09 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Ionești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. TURCENISAL S.R.L.
49.
BÎLDEA ROMULUS
Primar al Comunei Telești
Jud. Gorj
Se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Telești și următoarele calități:
 
reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. TELEAQA SERV S.R.L. (începând cu data de 22 decembrie 2009);
reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. CTC DESALUBRIS S.R.L. (începând cu data de 26 iulie 2010).
 
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Telești și următoarele calități:
 
comerciant persoană fizică în cadrul BÎLDEA ROMULUS P.F.A. (20 octombrie 2010 – 17 iulie 2012);
comerciant persoană fizică în cadrul Intreprinderii Individuale BÂLDEA FLORICA (17 iunie 2008 – 28 august 2013).
50.
CIOCEA ION
Primar al Comunei Bustuchin
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Bustuchin și următoarele calități:
 
reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (30 noiembrie 2010 – 27 septembrie 2013);
reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. BUSTEDIL PREST S.R.L. (11 iulie  2012 – 30 octombrie 2013).
51.
BUȘE IOANA
Primar al Comunei Stoina
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Stoina și următoarele calități:
 
reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. NICAPSAL SALUBRIS S.R.L. (21 iunie 2012 – 30 iunie 2013);
comerciant persoană fizică în cadrul BUŞE IOANA P.F.A. (21 iunie 2012 - 07 octombrie 2013).
52.
TALOI
 DUMITRU
Primar al Comunei Ciuperceni
Jud. Gorj
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 11 februarie 2011, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Ciuperceni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. CTC DESALUBRIS S.R.L.
53.
PĂSĂRIN GHEORGHE
Primar al Comunei Bîlteni
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 august 2012 – 26 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Bîlteni și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Bîlteni.
54.
COTIRLAU AURELIAN
Primar al Comunei Scoarța
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 martie 2011 – 07 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Scoarța și calitatea de reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. și S.C. EDILAQUA PREST S.R.L.
55.
BĂLU
SPIRIDON DĂNUȚ
Primar al Comunei Fărcășești
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, următoarele funcții și calități:
 
Viceprimar al Comunei Fărcășești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. GOSPOLOCAFAR S.R.L. (04 octombrie 2011 - 20 iunie 2012);
Primar al Comunei Fărcășești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. GOSPOLOCAFAR S.R.L. (20 iunie 2012 – prezent).
56.
COTOJMAN
ION LIVIU
Primar al Comunei Roșia de Amaradia
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 noiembrie 2010 – 26 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Roșia de Amaradia și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L.
57.
BALUȚĂ ION
Primar al Comunei Logrești
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 decembrie 2010 – 27 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Logrești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L.
58.
DRĂGULESCU LIVIU DORU
Primar al Comunei Licurici
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Licurici și următoarele funcții sau calități:
 
reprezentant al comunei în A.G.A. a  S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (13 decembrie 2010 – 27 septembrie 2013);
administrator în cadrul S.C. RAGDOVET COM S.R.L. (20 iunie 2008 – 05.11.2012).
59.
UNGUREANU ILIE ION
Primar al Orașului Țicleni
Jud. Gorj
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 mai 2011 – 25 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Orașului Țicleni și calitatea de reprezentant al orașului în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L.
60.
DRĂGHICI RUCSANDA CONSTANTIN
Primar al Comunei Săulești
Jud. Gorj
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 octombrie 2011, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Săulești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. JUPSAL SALUBRIS S.R.L.
61.
OPREA DUMITRU
Viceprimar al Comunei Bîlteni
Jud. Gorj
Se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Bîlteni și următoarele funcții sau calități:
 
membru în Consiliul de Administrație al Grupului Școlar Industrial Minier Bîlteni (începând cu data de 21 august 2012);
administrator în cadrul S.C. HIDAX COM S.R.L. (începând cu data de 28 iunie 2012).
62.
DIMA CRISTIAN
Consilier local – C.L. Galați
Jud. Galați
În exercitarea mandatului de Consilier local în cadrul C.L. Galați (2012 – prezent), a participat la ședințele Consiliului Local Galați în care au fost dezbătute și aprobate în unanimitate două hotărâri ale consiliului privind majorarea contribuției publice la bugetul Fundației ANDREIANA JUVENTUS (fundație în cadrul căreia acesta deține funcția de vicepreședinte).
 
 
 
 
 
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre acestea, cinci persoane nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.
 
Potrivit Legii nr. 176/2010, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat că a emis un act administrativ, a încheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.
 
Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese sau al incompatibilității constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

De asemenea, conform dispozițiilor art. 292 din Codul Penal al României, Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 11 decembrie 2013
Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024