Comunicat - vizita în Statele Unite ale Americii a domnului Horia GEORGESCU, Președintele Agenției Naționale de Integritate

6 decembrie 2013, 09:45
O delegație a Agenției Naționale de Integritate condusă de președintele instituției, domnul Horia GEORGESCU, a intreprins o vizită oficială la Washington, în perioada 17 – 21 noiembrie, pentru întâlniri cu omologi din cadrul instituțiilor cu rol în prevenirea sau combaterea corupției și a celor însărcinate cu asigurarea climatului de integritate publică în Statele Unite ale Americii, dar și cu alți înalți reprezentanți din administrația americană.
Cu această ocazie, domnul Horia GEORGESCU a fost primit la Casa Albă de Directorul Afacerilor pentru Europa Centrală și de Est din cadrul National Security Staff – Executive Office of the President (fostul Consiliu Național de Securitate al Statelor Unite).
Președintele Agenției Naționale de Integritate a fost primit și la Departamentul de Stat al Statelor Unite de către Directorul Biroului de Afaceri pentru Sudul și Centrul Europei (Office of South Central European Affairs), adjunct ad-interim al asistentului Secretarului de stat pentru Europa Centrală și de Est.
Cu ocazia celor două întrevederi, au fost abordate o serie de teme generale și specifice referitoare la progresele și rezultatele Agenției Naționale de Integritate, statul de drept, reforma în domeniul justiției, precum și despre provocările aflate în fața Agenției și realizarea obiectivelor sale. Un accent special în cadrul discuțiilor a fostpus pe stabilitatea legislativă și menținerea cadrului instituțional.
Pe parcursul vizitei, Președintele Agenției Naționale de Integritate s-a întâlnit și cu reprezentanți ai diviziei financiare din cadrul Serviciului Secret al Statelor Unite (U.S. Secret Service), ai fiscului american (Internal Revenue Service - IRS), ai Departamentului de Justiție al Statelor Unite (Department of Justice) – Unitatea de Integritate Publică (Public Integrity Section) și Biroul de Politică a Informației (Office of Information Policy), precum și cu Președintele Centrului de Analiză pentru Politică Europeană – CEPA (Center for European Policy Analysis), think-thank cu sediul la Washington, ce are ca misiune studiul politicilor adoptate de țările din centrul și estul Europei.
Cu ocazia vizitei la Washington, Președintele Agenției a avut o întâlnire de lucru cu Directorul Biroului de Etică din cadrul Guvernului Statelor Unite (Office of Government Ethics), una din instituțiile omoloage Agenției Naționale de Integritate.În cadrul întrevederii, oficialii celor două instituții și-au exprimat convingerea că procesul de cooperare va continua în scopul schimbului de bune practici în materia asigurării celor mai bune standarde de integritate.
Scopul acestor întâlniri a constat în schimbul de experiență cu reprezentanții instituțiilor menționate pe teme privind metodele eficiente de prevenire și combatare a conflictelor de interese sau a averilor nejustificate, investigații financiare și analiză a datelor, instrumente informatice cu scopul prevenirii și combaterii corupției, cooperare internațională și pregătire profesională.
Vizita în Statele Unite a fost realizată cu sprijinul Ambasadei României la Washington.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 6 decembrie 2013

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024