Comunicat - conflict de interese administrativ - STRĂTILĂ IOAN, Șef birou Centrul Local Săveni din cadrul A.P.I.A. - Centrul Județean Botoșani

6 noiembrie 2013, 09:05
Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă în cazul lui STRĂTILĂ IOAN, Șef birou la Centrul Local Săveni din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) - Centrul Județean Botoșani.
STRĂTILĂ IOAN a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de Șef birou la Centrul Local Săveni din cadrul A.P.I.A. - Centrul Județean Botoșani, a semnat procesele verbale întocmite cu ocazia prestării unei activități sezoniere / temporare desfășurate de către soția sa la Centrul Local Săveni, în calitate de furnizor de servicii.
În calitate de șef birou, STRĂTILĂ IOAN avea atribuții de supervizare a activității sezoniere prestate de soția sa, la Centrul Local Săveni. Pentru activitatea desfășurată, soția persoanei evaluate aîncasat suma de 8.773,27 Lei.
Astfel, STRĂTILĂ IOAN nu a respectat dispozițiile art.79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una din următoarele situații […] interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice”.
STRĂTILĂ IOANa fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
 Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 6 noiembrie 2013

Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024