Comunicat - fals în declarații - SORIN ROȘCA-STĂNESCU, senator

15 octombrie 2013, 14:00
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declarații săvârșită de senatorul Sorin ROȘCA-STĂNESCU.
Sorin ROȘCA-STĂNESCU nu a menționat în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 și 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deținute de copiii minori ai acestuia la bănci aflate atât pe teritoriul României, cât și în afara acestuia.
Valoarea totală a activelor financiare (depozitelor) nemenționate de Sorin ROȘCA-STĂNESCU în declarațiile de avere și care se regăsesc la băncile aflate pe teritoriul României este de 63.638 Euro, iar valoarea conturilor deschise la o instituție bancară din Elveția este de 177.035 CHF (aprox. 143.000 Euro).    
            De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor având în vedere existența indiciilor temeinice privind posibila încălcare de către Sorin ROȘCA-STĂNESCU a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terrorism.
Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Sorin ROȘCA-STÃNESCU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, în exercitarea dreptului la apãrare.
            Sorin ROȘCA-STĂNESCU exercită funcția de Senator în Parlamentul României începând cu data de 19.12.2012.
            Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 15 octombrie 2013

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024