Comunicat - constatarea unei diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate - MĂRGINEAN RADU TRAIAN, Șef birou în cadrul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Ilfov

9 octombrie 2013, 09:00
Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 352.328,79 Lei (aprox. 97.469 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către MĂRGINEAN RADU TRAIAN împreună cu familia, în perioada exercitării funcțiilor publice în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.
 
În perioada 2007- 2010, MĂRGINEAN RADU TRAIAN a realizat, împreună cu soţia sa, venituri salariale în cuantum de 597.806,61 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 950.135,4 lei Lei, rezultând o diferență nejustificată de 352.328,79 Lei (aprox. 97.469 Euro).
 
Având în vedere cele de mai sus,Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către MĂRGINEAN RADU TRAIAN în perioada exercitării funcţiilor publice în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.
 

În perioada 2007-2010, MĂRGINEAN RADU TRAIANa exercitat următoarele funcții publice în cadrul Autorității Naționale a Vămilor și a structurilor teritoriale ale acesteia:
-          Director adjunct la Direcția Antifraudă Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor (începând cu data de 11 aprilie 2007);
-          Director adjunct la Direcția Supraveghere Accize și Operațiuni Vamale-Autoritatea Națională a Vămilor (începând cu data de 01 ianuarie 2008);
-          Vicepreședinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, care conduce Autoritatea Națională a Vămilor (în perioada 03 februarie 2009 - 09 februarie 2011);
În perioada exercitării mandatului de Vicepreședinte, a fost suspendat de drept din funcția publică de conducere.
 
Începând cu data de 02 iulie 2013, MĂRGINEAN RADU TRAIAN deține funcția de Șef birou în cadrul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Ilfov.

MĂRGINEAN RADU TRAIAN a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 9 octombrie 2013
 

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024