Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2

20 ianuarie 2010, 11:55

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către doamna NIȚULESCU ADINA-CORNELIA, Șef Serviciu Perfecționare și Gestiunea Carierei, în cadrul Primăriei Sectorului 2, Bucureşti, a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal.

Activitatea de verificare în cazul doamnei NIȚULESCU ADINA-CORNELIA a fost declanșată ca urmare a unei sesizări din oficiu, în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicată.

Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicată, doamna NIȚULESCU ADINA-CORNELIA fiind informată cu privire la declanşarea procedurii de verificare, precum şi asupra drepturilor sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistată sau reprezentată de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma verificărilor efectuate, au rezultat următoarele:

- din analiza informațiilor transmise de instituțiile competente, a rezultat faptul că, începând cu data de 26.06.2000 și până în prezent, doamna NIȚULESCU ADINA-CORNELIA a exercitat mai multe funcții publice în cadrul Primăriei Sectorului 2;

- urmare a analizării datelor înscrise în declarațiile de interese, completate și depuse în perioada 2005-2009 de către doamna NIȚULESCU ADINA-CORNELIA în calitate de Șef serviciu la diverse departamente din cadrul Primăriei Sectorului 2, București, s-a constatat faptul că aceasta nu a menționat calitățile de administrator și asociat la S.C. ADA TRADING 2000 S.R.L.

Având în vedere faptul că aspectele menţionate anterior constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către doamna NIȚULESCU ADINA-CORNELIA a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 20 ianuarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024