Comunicat - incompatibilitate - MATEI FLORENTINA, medic șef ambulatoriu de specialitate - Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”

25 septembrie 2013, 12:05
Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui MATEI FLORENTINA, medic șef ambulatoriu de specialitate - Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan.
 
În perioada exercitării funcției de medic șef ambulatoriu de specialitate, MATEI FLORENTINA a încheiat cu S.C. LABORATOR PRIVAT IANCULUI S.R.L. contracte de comision, pe durată nedeterminată, obiectul contractelor reprezentându-l prestarea de activități medicale - specialitatea geriatrie, comisionul plătit persoanei evaluate fiind de 15% pentru analizele cu plată și 10% din valoarea analizelor de laborator decontate de C.A.S.M.B.
 
Astfel, MATEI FLORENTINA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 ianuarie 2011 (data semnării contractului de comision) – 27 februarie 2013 (data încetării funcției de de medic șef ambulatoriu de specialitate), întrucât, simultan cu activitățile desfășurate în calitate de medic șef, a desfășurat, în baza contractelor de comision, și alte activități medicale - specialitatea geriatrie.Astfel, MATEI FLORENTINA nu a respectat dispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b referitoare la incompatibilități și ale art. 180, alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice”.
 
Potrivit dispozițiilor art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, „funcția de medic șef ambulatoriu de specialitate este incompatibilă cu […] exercitarea oricărei activități sau oricărei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate”.

Persoana evaluată au fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 25 septembrie 2013

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024