Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

19 ianuarie 2010, 12:53

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, a constatat faptul că doamna NEGOESCU IOANA, s-a aflat, în perioada 2003 – 2008, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan atât funcţia publică de funcţionar public “expert clasa I – gradul profesional superior” în cadrul Primăriei Municipiului București – Direcția Evidența Imobiliară și Cadastrală, Serviciul Cadastru Edilitar Imobiliar –, cât și pe cea de asociat unic și administrator cu puteri depline la S.C. “Plan Serv“ S.R.L.

Agenția s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că doamna NEGOESCU IOANA, funcţionar public în cadrul Primăriei Municipiului București nu a depus declaraţiile de avere şi de interese aferente anului fiscal 2007, în termenul prevăzut de art. 44, alin. (2) din Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicată.

Pentru declanşarea propriu-zisă a verificărilor, au fost solicitate date şi informaţii de la următoarele instituţii: Direcţia Generală de Reglementare a Colectării Creanţelor Bugetare, Primăria Sectorului 3 - Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Oficiul Naţional Registrul Comerţului, Biroul de Credit, precum şi de la „ Bancpost ” S.A., „I.N.G. Bank N.V.Amsterdam” S.A., „B.R.D. - Groupe Societe Generale” S.A., „ Banca Comercială Română ”  S.A. și la „Raiffeisen Bank “ S.A.

În urma analizării datelor transmise de instituţiile şi entităţile publice menţionate mai sus şi comparării acestora cu datele înscrise în declaraţiile de avere şi de interese depuse de doamna NEGOESCU IOANA, s-au constatat următoarele: din analiza documentelor și informațiilor primite, cât și a legislației în vigoare și comparării acestora cu datele înscrise în declaraţia de interese depusă de doamna  NEGOESCU IOANA, la data de 09.05.2005, rezultă că sus-numita, în perioada 2003 – 2008, timp în care a deținut calitatea de funcționar public, având funcția de “expert clasa I – gradul profesional superior” în cadrul Primăriei Municipiului București – Direcția Evidența Imobiliară și Cadastrală, Serviciul Cadastru Edilitar Imobiliar –, s-a aflat în stare de incompatibilitate în raport cu calitatea de asociat unic și administrator cu puteri depline, pe care a deținut-o în cadrul S.C. „Plan Serv” S.R.L.

Conform prevederilor art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată”.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 19 ianuarie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024