Comunicat - incompatibilitate - PETZ LUDOVIC (consilier local) și NIȚULESCU TEODORA-FLORENTINA (funcționar public)

1 iulie 2013, 12:05
Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui PETZ LUDOVIC (Consilier local în cadrul Consiliului Local Vişeu de Jos, Jud. Maramureş) și NIȚULESCU TEODORA-FLORENTINA(funcționar public în cadrul Primăriei Orașului Costești, Jud. Argeș).
1) PETZ LUDOVIC s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului Local Vişeu de Jos, Jud. Maramureş, S.C. PELUD ELECTRIC S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator) a încheiat cu Primăria Comunei Vişeu de Jos un contract de lucrări, în valoare de 7.160 Lei (aprox. 2124, 63 Euro). Astfel, PETZ LUDOVIC nu a respectat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, potrivit cărora Consilierii locali [...] care au funcția de [...] administrator [...] precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat [...] nu pot încheia contracte comerciale de [...] executare de lucrări [...] cu autoritățile administrației publice din care fac parte”.
2) NIȚULESCU TEODORA-FLORENTINAs-a aflat în stare de incompatibilitate în diferite perioade de timp cuprinse în intervalul 01.06.2006 - 01.04.2011, întrucât, în exercitarea funcției de referent la Biroul de Impozite și Taxe Locale din cadrul Serviciului Buget Contabilitate - Informatică, Impozite, Taxe Locale, Primăria Orașului Costești, Jud. Argeș, s-a aflat în directa subordonare a mamei sale, CEAPOTĂ IOANA (fostă Nițulescu).Conform prevederilor legale, persoanele care se află în raporturi ierarhice directe cu soți sau rude de gradul I vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe. Astfel, NIȚULESCU TEODORA-FLORENTINA nu a respectat dispozițiile art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I”.
Ambele persoane evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ambele persoane au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […].
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 1 iulie 2013

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024