Comunicat - incompatibilitate – GHILESCU IOAN CODRIN, inspector în cadrul I.J.C. Neamţ

28 iunie 2013, 08:15
Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că GHILESCU IOAN CODRIN, inspector în cadrul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Neamţ, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în timpul exercitării funcției de inspector, a desfăşurat activităţi de proiectare în construcțiiprin intermediul S.C. CODREX SNC (societate în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator).
Astfel, GHILESCU IOAN CODRIN nu a respectat dispozițiile art. 16, alin. (2), lit. b) din Regulamentul Intern al Inspectoratului de Stat în Construcţii: Salariaţii au obligaţia de a nu exercita sau presta servicii sau activităţi care să genereze situaţii de incompatibilitate, prin efectuarea de acte în baza atestărilor sau autorizărilor pe care le deţin, după cum urmează: activitate de proiectare”.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 28 iunie 2013

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024