Comunicat - Directorul adjunct al Biroului de Etică din cadrul Guvernului Statelor Unite ale Americii a vizitat Agenția Națională de Integritate

26 iunie 2013, 07:25
Agenția Națională de Integritate a primit marți, 25 iunie 2013, vizita oficială a Directorului adjunct al Biroului de Etică din cadrul Guvernului Statelor Unite ale Americii, domnul Don FOX, acesta fiind interesat, în principal, de schimbul de bune practici între cele două instituții cu atribuții similare, dar și de procedurile de lucru utilizate de inspectorii de integritate în activitatea de evaluare a declarațiilor de avere și de interese.
În urma discuțiilor, Directorul adjunct al Biroului de Etică din Statele Unite a apreciat pozitiv activitatea și impactul A.N.I. în consolidarea climatului de integritate în România.
Pe parcursul întrevederii, au mai fost abordate teme precum transparența declarațiilor de avere și de interese, identificarea punctelor comune ale celor două instituții omoloage, rezultatele obținute de Agenția Națională de Integritate în materia prevenirii și combaterii corupției prin mijloace administrative, sistemul sancționator al conflictelor de interese în România și Statele Unite etc.
Dezbaterile au avut loc în prezența conducerii Agenției Naționale de Integritate, a inspectorilor de integritate, precum și a reprezentanților Ambasadei Statelor Unite la București.
Instituția reprezentată de domnul Don FOX este o instituție autonomă, cu competențe similare Agenției Naționale de Integritate, parte a ramurei executive din cadrul Guvernului Federal al Statelor Unite ale Americii. Atribuțiile principale ale Biroului de Etică includ prevenirea conflictelor de interese, elaborarea politicilor publice privind sistemul de declarare a averilor, pregătirea profesională a celor 6.000 de consilieri de etică din sistemul public etc. Inspectorii guvernamentali din cadrul Biroului de Etică efectuează investigații în urma apariției articolelor de presă sau ca urmare a sesizărilor făcute de persoane fizice sau juridice.
Biroul de Etică Guvernamentală funcționează la nivelul administrației Statelor Unite din 1978.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 26 iunie 2013

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024