Comunicat - incompatibilitate - 3 aleși locali

25 iunie 2013, 12:00
Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 3 aleși locali: SÂRBU MUGUREL LIVIU (Primar al Municipiului Sebeş, Jud. Alba), PETRU VELA (Primar al Comunei Armeniș, Jud. Caraș-Severin), STOICA ANGELA (Viceprimar al Municipiului Vulcan, Jud. Hunedoara).
 
Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, după cum urmează:
 
1) SÂRBU MUGUREL LIVIU s-a aflat în stare de incompatibilitateîn perioada 07 iulie 2010 - 17 august 2010, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Sebeş, Jud. Alba, cât și calitatea de membru în Consiliul de adminstraţie al Spitalului Municipal Sebeş;
 
2) STOICA ANGELA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 iunie 2010 – 11 octombrie 2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Viceprimar al Municipiului Vulcan, Jud. Hunedoara, cât și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Spitalului Municipal Vulcan, respectiv Consiliul de administrație al Colegiului Tehnic Mihai Viteazu Vulcan.
 
Astfel, SÂRBU MUGUREL LIVIU și STOICA ANGELA nu au respectat dispozițiile art. 87, alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora Funcția de primar și viceprimar [...] este incompatibilă cu funcția de [...] membru al consiliului de administrație [...] la instituțiile publice”.
 
3) PETRU VELA s-a aflat în stare de incompatibilitate,întrucât în perioada deținerii funcției de Viceprimar al Comunei Armeniș, Jud. Caraș-Severin, a deținut și funcția de administrator al S.C. VELA COMP AUTO S.R.L. (în perioada 17 iunie 2008 – 06 iulie 2012), precum și calitatea de reprezentant al asociației familiale VELA PETRU & ANA ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ (în perioada 17 iunie 2008 – 10 iulie 2012). Totodată, începând cu data de 05 noiembrie 2012, acesta se află în stare de incompatibilitate,întrucât, concomitent cu funcția de Primar al Comunei Armeniș, Jud. Caraș-Severin, deține și funcția de reprezentant asociat persoană juridică al AQUAPREST ARMENIȘ S.R.L. Astfel, PETRU VELA a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d), f) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar şi viceprimar [...] este incompatibilă cu [...] funcția de [...] administrator [...] la societățile comerciale [...] reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes [...] calitatea de comerciant persoană fizică”.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 25 iunie 2013

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024