Comunicat privind pronunţarea de către Î.C.C.J. în cazul Alice Elena DRĂGHICI

8 decembrie 2009, 15:08

Prin decizia 5560/04.12.2009 a Înaltei Curţi de Casație și Justiție, Secția de contencios administrativ și fiscal s-a pronunţat irevocabil în sensul respingerii recursului formulat de reclamantul Alice Elena DRĂGHICI împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti.

Acţiunea a avut ca obiect cererea de anulare a actului emis de A.N.I. prin care i s-a comunicat, conform art. 5 din Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicată, declanşarea verificărilor, precum şi cererea de suspendare a executării acestuia.

Pe fond, acțiunea s-a judecat la data de 31.03.2009, instanța pronunțându-se în sensul respingerii acțiunii formulate de reclamanta Alice Elena DRĂGHICI ca fiind inadmisibilă.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 8 decembrie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024