Comunicat privind rămânerea definitivă a actului de constatare

3 decembrie 2009, 13:20

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat, la data de 2 decembrie 2009, hotărârea prin care actul de constatare emis de către Agenţia Naţională de Integritate la data de 13 ianuarie 2009, cu privire la încălcarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese de către domnul PAVEL MIHAI, fost Director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Botoşani, a rămas definitiv. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie este definitivă și irevocabilă.

La termenul din data de 2 decembrie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de intimatul Pavel Mihai, menţinând ca temeinic actul de constatare din data de 13 ianuarie 2008 al Inspecţiei de Integritate.

Curtea de Apel Suceava a respins, la data de 10 martie 2009, contestația formulată de reclamantul Pavel Mihai prin care solicita anularea actului de constatare emis de Agenția Națională de Integritate la data de 13 ianuarie 2009. Domnul Pavel Mihai a atacat cu recurs în termenul legal, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Suceava.

La data de 13 ianuarie 2009, Agenţia Naţională de Integritate, în baza Legii 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a constatat că domnul PAVEL MIHAI, în calitate de fost Director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Botoşani, a încălcat dispoziţiile legale privind conflictul de interese, întrucât a avut interese patrimoniale care au influenţat îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor ce i-au revenit, luând decizii sau participând la procesul de luare a deciziilor privind acordarea de subvenţii firmelor la care membrii familiei sale sunt acţionari şi administratori.

Potrivit art. 79, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, domnul PAVEL MIHAI avea obligaţia de a informa Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu privire la conflictul de interese în care acesta se afla şi de a solicita înlocuirea sa pentru operaţiunile ce vizau firme aparţinând membrilor familiei sale.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 2 decembrie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024