Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

2 decembrie 2009, 17:05

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, a constatat faptul că doamna GECUI IVONA NICOLETA s-a aflat, în perioada 17.06.2009 – 24.09.2009, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan atât funcţia publică de Director executiv adjunct – Medic Șef în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu, cât și pe cea de administrator în cadrul societăților comerciale MEDRO S.R.L. și NOTORIOUS S.R.L.

În conformitate cu prevederile legale, Agenţia a fost sesizată cu privire la posibila nerespectare de către doamna GECUI IVONA NICOLETA a regimului juridic al incompatibilităților.

Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicată, doamna GECUI IVONA NICOLETA fiind informată despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În cazul doamnei GECUI IVONA NICOLETA, starea de incompatibilitate a intervenit în data de 17.06.2009, dată la care a fost numită în funcția publică de Director executiv adjunct – Medic Șef în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu și s-a sfârșit în 24.09.2009, dată la care au fost înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului cererile de revocare din funcția de administrator din cadrul celor două societăți comerciale.

Conform prevederilor art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată”.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 2 decembrie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024